Da Lion udkom ændrede Apple en del ting. En af dem var, at man i Finder ikke længere havde adgang til Biblioteks-mappen. Apple må åbenbart have ment, at det ikke længere var nødvendigt for almindelige brugere. Der kan de have en vis pointe i, da man kan risikere at lave godt rav i gaden, hvis man piller ved noget man ikke ved hvad er.

Men derfor har mange, mere erfarne, brugere alligevel af og til brug for at kunne få adgang til mappen. Det kan man da heldigvis også stadig få. Det sker via Gå-menuen øverst i Finder. Her kan man vælge mellem en række forskellige foldere. Den opmærksomme læser vil bemærke, at der ikke umiddelbart er noget der hedder Bibliotek. Det er korrekt, men det kommer der, hvis man holder command (alt)-knappen nede. Lige under Hjem-mappen, vil Bibliotek træde frem. En udemærket løsning, til noget man sjældent har brug for.

Han man brug for rigtigt ofte at få adgang til sin Biblioteks-mappe - eller ønsker man sig bare tilbage til gamle dage, kan det også godt lade sig gøre at genskabe den generelle adgang til den i Finder.

Man skal åbne terminalen og skrive "chflags nohidden ~/Library" uden anførelsestegn, så er mappen tilbage hvor den plejede at være. Vil man fjerne den igen skal man bare skrive "chflags hidden ~/Library"

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.