Har du nogensinde stået i en situation, hvor du ikke har kunnet huske hvor du har parkeret din bil? Sådan behøver det ikke være.

I iOS 10 introducerede Apple en funktion, så Kort-appen automatisk husker og markerer hvor du parkerer din bil, så den er nem at finde igen. Markeringen sker når iPhonen bliver koblet fra bilens CarPlay eller Bluetooth-forbindelse.

Se her her hvordan du får Kort-appen på iPhonen til automatisk at markere din position, når du parkerer og stiger ud af din bil.

Forudsætninger

For at få det til at virke skal du have en iPhone 6 eller nyere og den skal være opdateret til iOS 10 eller nyere.

Gå ind under Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester og sørg for at Lokalitetstjenester er slået til.

Under Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Systemtjenester > Hyppige lokaliteter skal du sørge for at "Hyppige lokaliteter" er slået til.

Under Indstillinger > Kort skal du sørge for at "Vis parkeret bil" er slået til.

Sidst men ikke mindst skal din iPhone været parret med CarPlay eller Bluetooth i din bil.

Sådan finder du din bil med iPhonen

Når du nu forlader din bil, og iPhonens trådløse forbindelse til bilen dermed bliver afbrudt, vil systemet vide at du har parkeret bilen og sætte en markering i Kort på det givne sted. Hvis du vil kan du manuelt ændre positionen samt tilføje et foto eller en note.

Når du vil finde din bil igen skal du åbne Kort-appen. Tryk på søgefeltet og vælg "Parkeret bil" på listen over forslag.

Hvis du vil fjerne markøren for en parkeret bil, skal du trykke på markøren af den parkerede bil på kortet og derefter skubbe op på menukortet og trykke på "Fjern bil".

Bemærk at hvis du ofte parkerer samme sted, for eksempel der hjemme, vil positionen ikke blive markeret på kortet. Her antager systemet at du godt kan huske stedet og vil derfor ikke sætte en markering, hvorved unødig støj i Kort-appen undgås.

Bonus-tip: Du kan installere Kortdestinationer som widget på iPhonens lock-screen og dermed få endnu hurtigere og nemmere adgang til at se hvorbilen er parkeret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.