Finder i OS X har en smart funktion til hurtig visning af et dokument. Det er genialt at bruge, hvis man bare har behov for bare at se - og ikke redigere - indholdet af en fil. Det kunne eksempelvis være et tekstdokument eller et billede. Her behøver man ikke åbne et program, men kan klare tingene meget hurtige via den indbyggede preview-funktion. Det kan være, at man lige vil tjekke indholdet af et Pages-dokument, inden man vedhæftede en mail. Eller at man leder efter et regneark med et bestemt indhold.

I stedet for at åbne Pages, kan man i Finder nøjes med at markere filen og trykke på mellemrum-tasten eller højreklikke og vælge "vis [filnavn]". Det vil vise indholdet i et pop-up vindue. Markerer man flere filer (hold cmd nede, men du klikker på dem), bliver de alle sammen vist. Man kan nu skifte mellem filerne med piletasterne, eller få vist en oversigt om alle filerne på en gang.

Hvis man holder [alt] nede samtidig med at man trykker på mellemrumstasten, vises filerne i fuldskærm i stedet for et pop-vindue. Funktionen virker på tekst- og videofiler, billeder, PDF, iWork-filer etc. Mere eller mere alle mediefiler er understøttet.

Oversigt over genvejstaster

[mellemrum]: Viser indhold af fil(er) i pop up-vindue

[alt] + [mellemrum]: Viser indhold af fil(er) i fuld skærm

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.