I dag er du måske blandt de heldige der får en ny iPhone X. En af de største forandringer i forhold til tidligere iPhones er at hjem-knappen mangler. Dermed forsvinder også Touch ID. Du kan altså ikke længere bruge fingeren til at låse iPhonen op med men skal bruge ansigtgenkendelsen Face ID. Det kræver selvfølgelig noget tilvænning.

Ud fra de første videoer der cirkulerer på nettet er der tydeligvis mange der ikke bruger Face ID rigtigt. Eller nærmere bestemt gør processen langsommere og mere besværligt end tiltænkt fra Apples side. Typisk ser man folk trykke på sideknappen og vente på at iPhonens skærm tænder og Face ID godkender ansigtet - hvilket kan ses ved at hængelåsen på lockscreen åbner (se billedet øverst). Herefter swiper de op fra bunden af skærmen for at komme til hjem-skærmen.

Det er alt for omstændigt. Der findes en meget nemmere og hurtigere måde.

Sådan bruger du Face ID på iPhone X på den hurtigste måde

Det handler om at udnytte iPhones "rise to wake"-funktion. Det vil sige den funktion der automatisk tænder skærmen, når du løfter iPhonen. Du behøver nemlig slet ikke trykke på knappen på siden for at komme i gang.

Sådan gør du:

1. Løft telefonen eller tag den op ad lommen eller hvor du nu har den, så skærmen tænder. Hvis ikke den tænder - måske fordi den ligger stille på bordet - så tap en gang i bunden af skærmen.

2. Nu skal du swipe op fra bunden uden at vente på at Face ID-godkender dig først.

Så hurtigt og nemt er det. Der er ingen grund til at lave en totrinsproces ud af det, når det kan gøres i én bevægelse.

Mens du swiper op godkender Face ID dig samtidig. Du behøver ikke vente på at hængelåsen først skifter. Bare swipe op for at komme til hjem-skæmren. Du skal i det hele taget slet ikke bekymre dig om Face ID - det kører i baggrunden. Måske vil du i en brøkdel af et sekund se Face ID på skærmen, hvis den ikke helt kan følge med, men det er stadig hurtigere end at vente på at Face ID låser iPhonen op først.

Selvom hvis iPhonen bare ligger på bordet og du lige vil se klokken eller om der er kommet nogle nye beskeder, skal du ikke bruge knappen. Bare tap en gang på skærmen.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.