Vil du oplade din iPad hurtigst muligt, skal du sørge for at bruge den rigtige oplader. Det er selvfølgelig den der følger med, når man køber sin iPad - eller en tilsvarende iPad oplader. Det burde der ikke være nogen ben i, men rigtig mange folk har både en iPad og en iPhone - måske endda adskillige i en husstand - og så skal man holde tungen lige i munden. Det kan nemlig være fristende at nøjes med at have én oplader fremme. Det er der heller ingen problemer med, man skal bare huske at vælge den rigtige. Der er nemlig forskel på den oplader der kommer med iPaden, og den der kommer med iPhonen.

Brug altid iPad-opladeren

Begge opladere kan anvendes til begge enheder. iPhonen kan bruge iPad-opladeren og omvendt. Der kan ikke ske noget ved at bruge den "forkerte" oplader, og ingen enheder kan tage skade. Har du et Apple Watch kan det også oplades med begge ladere.

Forskellen ligger i, hvor hurtigt en opladning tager. iPhone-opladeren kan nemlig levere 5W mens iPad-opladeren kan levere 10W. Det siger næsten sig selv, at da den sidste oplader med dobbelt så stor effekt, tager en opladning også kun halvt så lang tid. Man skal derfor så vidt muligt sørge for altid at bruge iPad-opladeren - eller en tilsvarende 10W-oplader. Laderen til iPad Pro kan endda levere 12W - den kan også bruges.

Tager ikke skade

Nogle påstår hårdnakket at iPhonen ikke har godt af at blive opladet med iPad-opladeren. Dette er ikke korrekt - og Apple selv oplyser da også, at alle iOS-enheder kan oplades med 12W-opladeren til iPad Pro. Strøm skubbes ikke ud af elnettet, men trækkes ud af den pågældende enhed. En 30W lyspære lyser også altid lige kraftigt og bruger lige meget strøm uanset om man så kan trække 2.300W ud af elnettet. Sådan er det også med iPhonen og iPaden. De 5W henholdsvis 10W er bare en betegnelse for det maksimale effekt opladeren kan levere.

Så vil du nøjes med en enkelt oplader, skal du altid bruge iPad-opladeren for hurtigst mulig opladning.

12W-opladeren kan købes hos Apple for 159 kr (link til Apple Store)

Artiklen er ajourført i januar 2016.