En af de bedste investeringer af din tid er at lære de mest basale tastaturgenveje i macOS. Det vil spare dig for en masse tid i det lange løb. Faktisk allerede i det korte løb. Det er meget hurtigere at bruge en tastaturgenvej til eksempelvis at lukke et program med, end at gøre det via musen. Jeg har derfor samlet nogle af de mest anvendelige og benyttede tastaturgenveje i macOS.

Fælles for de genveje jeg har samlet er, at de er universelle. Det vil sige at de ikke er program-specifikke. Sidstnævnte findes der også masser af, og det giver også god mening at lære dem, men det må jeg komme ind på en anden god gang.

Når jeg nedenfor skriver "cmd" betyder det, at du skal holde cmd-tasten nede. Den kaldes også Command og er ud over cmd ofte markeret markeret med et Johanneskors eller et æble-logo. Det er den tast, der er umiddelbart til venstre for mellemrumstasten.

10 universelle tastaturgenveje i macOS

1. Luk vindue/fane: cmd + w (dvs. hold cmd-tasten nede og tryk på w-tasten)

2. Nyt vindue/dokument: cmd + n

3. Slut program: cmd + q

4. Minimer det aktive vindue: cmd + m

5. Skjul program: cmd + h (du får det frem igen ved at klikke på programmet i docken)

6. Undo/fortryd: cmd + z

7. Åbn et programs indstillinger: cmd + ,

8. Spotlight-søgning: cmd + mellemrum

9. Hurtig skift mellem programmer: cmd + tab

10. Har du flere vinduer åbne i samme program, vil Cmd + < [mindre end] skifte mellem de åbne vinduer. Bonus-tip: I flere tilfælde - for eksempel cmd + w - vil en tilføjelse af shift få det til at gælde alle vinduer/programmer. Det betyder at cmd + shift + w lukker alle åbne vinduer. Se eventuelt også væres tidligere tip om tastaturgenveje i Finder.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.