I Safari er der en såkaldt "Privat browser"-mode. Med den kan du surfe uden at der bliver gemt cookies og uden at det du foretager dig bliver gemt i browser-historikken eller cachen. Ej heller vil de åbne sider fremgå af iCloud på dine enheder.

Der er fordele og ulemper ved brug af privat browser. Bare for at komme med et eksempel kunne det være at du leder efter en fødselsdagsgave og vil undgå at der efterfølgende kommer reklamer for det pågældende produkt. Her kan det være en ide at bruge privat browser til at søge efter fødselsdagsgaven i. Omvendt har jeg også prøvet at besøge en hjemmeside i privat mode. Da jeg to måneder senere ville ind på siden igen (men havde glemt navnet) var den umulig at finde, da den ikke var gemt i browserhistorikken. Så brug det ikke ukritisk, men når der er nødvendigt.

Sådan åbner du et nyt browser-vindue i privat mode

Du kan slå det til på to forskellige måder.

A. Via menubaren. Vælg Arkiv > "Nyt privat vindue"

eller

B. Via en tastaturgenvej. Tryk på cmd+shift+n

I begge tilfælde vil der blive åbnet et yt privat vindue, og øverst i det nye vindue vil der komme en statusbesked. Du kan også skelne mellem privat og ikke privat ved at adresselinjen i private vinduer er lidt mørkere end i de normale vinduer.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.