Når du skal teste din internethastighed på din Mac, er der et par praktisk ting, der skal være i orden. Først og fremmest, så skal det helst foregå via en kablet netforbindelse - altså ikke Wi-Fi. Årsagen er, at kvaliteten af Wi-Fi svinger en del alt efter hvor din Mac er i forhold til routeren, hvilke netværk der er i området og så videre. Ved at bruge en kablet forbindelse undgår man alle disse forbehold og tester mere den rå forbindelse, om man så må sige. Har du ikke en kablet forbindelse, så brug bare Wi-Fi, men værd klar over, at resultatet så kan være påvirket af andet end den hastighed du får leveret inde adresse af din udbyder.

Du skal også sørge for, at der ikke er andre enheder på netværket, da det vil sænke den hastighed du kan måle på din egen enhed. Øverst er vist resultatet af min egen hastighedstest. Hastigheden er lavere end den burde være fordi andre enheder også bruger nettet og jeg derfor ikke måler på den fulde båndbredde. Normalt kan jeg måle den til omkring 210 mbps både op og ned.

Når du skal teste din hastighed, skal du have noget at teste imod. Der findes et hav af tjenester og apps, der tilbyder test af ens hastighed. Dit teleselskab eller netudbyder har helt sikret også deres egen hastighedstest.

Jeg bruger selv fast.com. Den er lavet af Netflix og udmærker sig ved at være nemt at bruge - bare gå ind på siden, og så er du i gang. De har også en app til iOS (link).

Umiddelbart får du kun vist downloadhastigheden, men trykker du på "Vis oplysninger", får du også vist uploadhastigheden.

Hvad er din hastighed?

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.