Bruger man iClouds fremragende funktion til at lagre ting i skyen såsom billeder, videoer og dokumenter stiger behovet for plads hurtigt. Ud over de gratis 5GB, der følger med, når man opretter em iCloud-konto, tilbyder Apple mulighed for at købe 50GB (7 kr pr/måned), 200GB (25 kr pr/måned) og 2TB (69 kr/måned).

Er man en familie på for eksempel fire personer, kan der potentielt være ret meget at spare ved at skifte til Apples familiedeling. Apple tilbyder nemlig at man som familie deles om pladsen i iCloud. Dette gælder de to store abonnementer på 200GB og 2TB.

Hvor meget der kan spares afhænger af ens nuværende abonnementer og pladsbehov. Lad os tage et par eksempler.

  • 4 personer der i dag hver betaler 7 kr/måned for 50GB. Det giver en samlet pris på 336 kr om året. Ved i stedet at deles om 200GB koster det 300 kr om året. Det giver en besparelse på 36 kr om året.
  • 4 personer der i dag hver betaler 25 kr/måned for 200GB. Det giver en samlet pris på 1.200 kr for et år. Ved i stedet at deles om 2TB koster det 828 kr om året. Det giver en besparelse på 372 kr om året.

I begge tilfælde er der tale om en mindre besparelse, men trods alt stadig en besparelse. Den helt store gevinst kommer, hvis alle i familien i dag har hver deres 2TB-abonnement, men i virkeligheden ville kunne deles om 2TB. Det er for eksempel tilfældet, hvis alle bruger 200-500GB. Det er for meget til at hver person kan være dækket ind af 200GB, men stadig så lidt at alle i familien kan deles om 2TB.

  • 4 personer der i dag betaler 69 kr/måned. Det giver 3.312 kr om året. Ved at deles om 2TB koster det 828 kr om året. Det giver en besparelse på hele 2.484 kr om året.

De eksakte besparelse og regnestykker afhænger selvfølgelig af hvor mange personer der er i husstanden, hvor meget plads hver enkelt har behov for samt hvilke abonnementer de har i dag. Men prøv at lave regnestykket. Måske er der penge af spare ved at benytte iClouds mulighed for at dele et enkelt abonnement.

Bemærk at det kun er pladsen man deler og ikke de enkelte filer. Hvert enkelt familiemedlem har derfor stadig kun adgang til sit eget indhold og kan ikke se de andre familiemedlemmers filer. Du vil selvfølgelig hele tiden kunne se hvor meget plads hver enkelt bruger, men ikke hvad de bruger pladsen på.

For at slå familiedeling til skal du i iOS åbne Indstillinger og vælge dit navn øverst. Her kan du slå familiedeling til. I macOS Catalina har familiedeling sit eget ikon i Systemindstillinger.

Du kan læse mere om familiedeling af iCloud-lagerplads hos Apple.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.