Er du Spotify-bruger og har du lyst til at skifte til Apple Music - eventuelt bare for at prøve det af i den gratis tre måneders prøveperiode? I såfald har du sikkert en hel del spillelister i Spotify, som du gerne vil have med over i Apple Music. Måske har du brugt timevis på at lave spillelister til forskellige formål. Det ville være ærgerligt, at al det skulle gå tabt bare fordi du vil skifte udbyder af musikstreaming.

Hvordan overfører du så spillelister fra Spotify til Apple Music? Det kedelige svar er, at det gør du ikke. Der findes som sådan ikke nogen funktion i Apple Music til at importere spillelister fra Spotify - og Spotify har selvfølgelig heller ingen interesse i at udvikle et sådant værktøj.

Heldigvis findes der tredjepartløsninger, der nogenlunde kan klare ærterne. Eller i hvertfald gøre det betydeligt nemmere. Man får ikke overført selve spillelisten, men kun musikken på spillelisten. Når det er gjort skal man manuelt oprette spillelisten. Det er heldigvis hurtigt klaret, når først musikken ligger der. Så det kan altså med en lille smule snilde lade sig gøre at overføre sin Spotify-playliste til Apple Music.

Sådan overfører du Spotify-playlister til Apple Music

Inden du går i gang skal du selvfølgelig have oprettet et (prøve-)abonnement på Apple Music. Du skal også have adgang til en computer med iTunes, og du skal være logget ind med dit Apple ID.

1. Start med at hente STAMP på stampapp.io. Det findes til både OS X og Windows. Prisen er 8 euro, men der findes også en gratisudgave, der kan importere op til 10 numre ad gangen. Så kan du prøve det inden du køber.

2. Installer appen og åbn den.

3. Før den virker, skal den have adgang til at kontrollere din computere. På Mac skal det slås til i Systemindstillinger > Sikkerhed og anonymitet. Her skal du vælge fanebladet "Anonymitet" øverst og dernæst "tilgængelighed" i venstre side. Føj STAMP til listen over programmer, der kan kontrollere din computer. Hvordan det gøres på Windows, ved jeg ikke.

4. Nu kan du begynde importen. Log ind på Spotify (eller en af de andre understøttede tjenester) og gå i gang.

5. Alt efter antallet at numre, er det en proces, der kan tage (rigtig) lang tid. Undervejs kontrollerer STAMP både tastatur og mus på din computer, så du kan ikke bruge den til andre ting samtidig.

6. Efter at musiken er importeret, skal selve spillelisten oprettes manuelt. Det klares heldigvis nemt ved at markere den importerede musik eller dele heraf og dernæst oprette playlisten. Importer eventuelt en spilleliste ad gangen.

Løber du ind i problemer undervejs, så genstart iTunes og STAMP og eventuelt computeren og prøv igen.

Vær opmærksom på, at Apple Music ikke kan genkende al musik. Det skyldes at Spotify og Apple Music kan have listet musikken under forskellige navne etc. Regn med at omkrig 20% ikke kan findes.

Der findes et tilsvarende løsning kaldet "Move to Apple Music". Den kan du hente her: movetoapple.com

Dette er som sagt ikke en 100% gylden løsning. Der er stadig lidt manuelt arbejde, men det er i hvert fald nemmere end at skulle finde hvert enkelt nummer manuelt i Apple Music. Så indtil Apple lancere en måde at importere spillelister på, er det den bedste løsning.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.