iOS 8 kan være noget af en prøvelse på især ældre iPhones og iPads. Det går langsomt, og brugeroplevelsen er blevet forringet. Ikke nødvendigvis for alle. Der er klart en generel nedgang i hastigheden, men derudover er der nogle ting, der ser ud til at ramme mere eller mindre tilfældigt. Nogle oplever således at iOS 8 er blevet meget langsom, mens andre oplever at iOS 8 kun er blevet lidt langsommere.

Vi har samlet nogle små tricks, der kan få genskabt lidt af den gamle hastighed.

Sådan løser du problemet med at iOS kører langsomt

Er din oplevelse præget af sporadiske problemer, der kommer og går på uforudsigelige tidspunkter samt apss der crasher? I såfald er en genstart af enheden, det første du skal gøre. Det vil formodentligt løse problemet.

Heldigvis er det nemt. Hold både tænd/sluk-knappen og hjem-knappen nede på samme tid. Når æble-logoet kommer frem kan du slippe igen. Det tager omkring 10 sekunder. Herefter vil iPhonen genstarte. Det taget typisk lidt længere tid end normalt, men herefter skulle den generelle oplevelse været blevet betydeligt bedre.

Et nemt trick, man kan vende sig til at foretage en gang i mellem, år iPhonen eller iPaden føles for langsom.

Start på en frisk

En mere omfattende løsning er at slette hele dynen og starte fra scratch. Selvfølgelig en radikal ting, men til gengæld er man helt sikker på, at der ikke er korrupte filer i iOS, der laver ballade. Det tager lidt tid, men kan vise sig at være besværet værd.

1. Start med at laver en sikkerhedskopi. Dette kan ikke understreges nok. Enten via iCloud eller gennem iTunes. Dobbelttjek at dette er på plads, får du går videre.

2. Gå til Indstillinger > Generelt > Nulstil, og vælg "Slet alt indhold og indstillinger". Dette sletter alt fra din iPhone og lader dig starte på en frisk.

3. Nu skal iPhonen opsættes på ny. Gendan til den sikkerhedskopi, du lige lavede.

Slå øjeguf fra

Et andet trick er, at slå noge af iOS's animationseffekter fra. Det er som sådan ikke en løsning på problemet, men ved at slå en funktionen fra frigives lidt kræfter til de mere væsentlige ting. Eller sagt på en anden måde, så nedprioriterer vi øjeguffet til fordel for den generelle ydelse.

Åben Indstillinger og gå til Generelt > Tilgængelighed > Formindsk bevægelse. Her skal du slå funktionen til. Dette vil blandt andet fjerne iOS såkaldte paralax-effekt, hvor skærmebilledet ændrer sig, når man vipper med telefonen. Desuden vil de glidende effekter forsvinde og blive erstattet af skærmbilleder, der fader ud. Det ændrer altså den generelle brugergrænseflade en smule, men til gengæld frigivet det lidt system resourcer. Dette har størst effekt på de enheder, hvor man oplever at animationerne hakker, når man navigerer rundt.

Som et sidste tip, skal man huske altid at opdatere sin enhed. Apple opdager jævnligt fejl i iOS 8 og forbedrer også hele tiden ydelses og stabiliteten. Man får altid den bedte oplevelse, ved at installere de mange vedligeholdelsesopdateringer, der kommer efter den store opdatering fra eksempelvis iOS 7 til iOS 8.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.