Vi kender det nok alle. Man er kommet til at slette et billede fra sin iPhone, som man ikke skulle have slettet. Det er er selvfølgelig det man har backup til, men i den virkelige verden er det noget mange ikke prioriterer.

Heldigvis er der i iOS en funktion, der kan redde ens bagdel, hvis man har fået slettet et billede ved en fejl. Man kan nemlig forstryde sletningen og gendanne billedet igen direkte på iPhonen eller iPaden.

Dette forudsætter at billedet ikke er blevet permanent slettet eller er udløbet. Mere om det nedenfor.

Sådan gendanner du slettede billeder på en iPhone eller iPad

  1. Åbn Fotos-appen.
  2. Vælg Album nederst.
  3. Find albummet "Slettet for nylig" og tryk på det.
  4. Tryk på det billede eller den video du vil gendanne og tryk herefter på "Gendan". Billeder bliver herefter lagt på dets oprindelige placering.

Albummet "Slettet for nylig" fungerer altså som en slags papirkurv, hvor dine slettede billeder og videoer bliver lagt hen i første omgang, når du sletter dem. Her ligger de godt en måned før de slettes permanent. Apple skriver "op til 40 dage".

Du kan på billederne se, hvor mange dage der er til de bliver slettet permanent. Når billeder er slettet permanent, enten automatisk eller fordi du selv sletter dem permanent, kan de ikke længere gendannes.

Bonus-tip: Papirkurven til billeder betyder selvfølgelig også, at hvis du har et billede, du bare skal have helt væk fra din iPhone hurtigst muligt, så skal du finde det i papirkurven, og slette det der også - ellers bliver det først slettet permanent efter de ca. 40 dage.

Artiklen er ajourført i april 2020.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.