Alle der har en iPhone eller iPad ved, at den siger en lille lyd, når man tilslutter ladekabler og opladningen går i gang. Samtidig vises batteristanden på skærmen et kort øjeblik.

Det er ganske smart og man kan undre sig over, at Apple ikke for længst har overført denne funktion til deres MacBooks. Det er en super nem måde at få en indikering på, at opladningen er startet. Faktisk har Apple også set lyset, for den nye 12" MacBook, har netop denne funktion. Når man plugger USB-C ladekablet i og opladningen begynder, bliver der afspillet en lyd, og batteritilstanden vises på skærmen. Præcis som på iOS.

Det bedste er dog, at man lidt ninjatricks kan slå funktionen til på sin MacBook Air eller MacBook Pro også. Der er meget nemt, det eneste det kræver er at du er på OS X 10.10.3 eller nyere. Det fungerer ikke med tidligere udgaver os OS X.

Sådan får du din MacBook Air eller MacBook Pro til at afspille en lyd, når den sættes til opladning

1. Start med at fjerne ladekablet fra din MacBook.

2. Åben Terminal, der findes i /Programmer/Hjælpeprogrammer/

3. Skriv følgende kommando i en køre efterfulgt af enter.

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool true; open /System/Library/CoreServices/PowerChime.app

Sæt ladekablet tilbage og nyd lyden og information om ladestatus på skærmen. Det sidste dog kun hvis batteriet er under 100% samt computeren er på vågeblus - ellers kan man jo under alle omstændigheder se batteriprocenten øverst.

Sådan slår du funktionen fra igen:

defaults write com.apple.PowerChime ChimeOnAllHardware -bool false;killall PowerChime

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.