Den store skærm i iPhone X kan være svær at betjene med én hånd. Et problem der har eksisteret siden lanceringen af iPhone 6 og især iPhone 6 Plus i sin tid. Apple har heldigvis indbygget en såkaldte Reachability-funktion i iOS - på dansk hedder funktionen "Inden for rækkevidde".

"Inden for rækkevidde" er da også en meget præcis beskrivelse af, hvad det går ud på. Med funktionen slået til flyttes hele skærmen nemlig ned og dermed tættere på ens tommelfinger, så det er nemmere at nå de forskellige ting. Indtil nu har man aktiveret Reachability ved at berøre hjem-knappen to gange hurtigt efter hinanden. Det er lidt svært på iPhone X eftersom den slet ikke har en hjem-knap. Reachability-findes stadig - den skal bare aktiveres på en ny måde.

Funktionen virker overalt i iOS og når du først har vænnet dig til det, er det en rigtig god metode til enhåndsbetjening af iPhonen X.

Sådan slår du Reachability til på iPhone X

1. Åbn Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed.

2. Scroll ned til "Interaktion" og sørg for at "Inden for rækkevidde" er slået til.

3. Gå tilbage til hjem-skærmen.

Sådan bruger du Reachability på iPhone X

Når du vil bruge funktion skal du swipe nedad fra bunden af skærmen. Omkring et punkt der i hvert fald ikke ligger højere oppe end midt på Docken. Det er vigtigt ikke at starte for højt oppe. Gør du det aktiverer du iOS's søgefunktion Spotlight i stedet. Øv dig eventuelt et par gange indtil bevægelsen sidder i skabet.

Når du har aktiveret Reachability bliver alt indhold på skærmen flyttet ned så du kan nå det.

Når du vil ud af Reachability skal du enten swipe op fra bunden af skærmen - som du normalt gør når du vil tilbage til hjem-skærmen - eller trykke en enkelt gang på skærmen i det øverste tomme område.

Scroll ned for at se kommentarer

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.