iPhonen er verdens mest brugte kamera, og der bliver taget flere billedet en nogensinde før i verdenshistorien. Det øger selvfølgelig behovet for en god organisering af ens billeder tilsvarende. Førhen var det stort set umuligt at organisere sine billeder på iOS-enhederne uden at skulle omkring en computer. Det har Apple heldigvis fået rettet op på, og i de seneste versioner af iOS har Apple løbende forbedret mulighederne.

En del af organiseringen sker automatisk. For eksempel bliver billeder taget med frontkameraet puttet i Selfies-mappen og billeder bliver også automatisk sorteret efter det sted, hvor de er taget. Man kan dog også oprette sine egne mapper - eller album, som Apple kalder det, og dermed organisere alle ens billeder efter behov.

Sådan opretter du mapper i Fotos på iPhonen og iPaden

Det hele foregår meget enkelt og intuitivt.

1. Åbn Fotos-appen på din iOS-enhed.

2. Tryk på Album i menuen nederst til højre.

3. Tryk på plus-ikonet øverst for at oprette et nyt album.

4. Giv albummet et navn.

5. Vælg hvilke billeder du vil tilføje albummet.

6. Du kan til enhver tid tilføje flere billeder til albummet eller fjerne billeder fra det. Det gør du ved at trykke på Rediger, når du har det pågældende album åbent.

Alle dine oprette albums vil ligge i Album-kategorien nederst under "Mine Albums".

Bemærk at hvis du sletter et album, er det kun albummet og organiseringen der slettes - ikke de enkelte billedet i albummet. De vil stadig ligge i fotobiblioteket.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.