Er du gammel Windows-bruger er du nok vant til at et tryk på F5-tasten på tastaturet genindlæser eller reloader en hjemmeside. Nogle gange står der endda på hjemmesider, at man skal trykke F5 for at få genindlæst siden.

Problemet er bare, at F5-genvejstasten til at genindlæse en hjemmeside er Windows-specifik. Det virker ikke på Mac. Men findes der så ikke et alternativ til F5 på Mac? Jo, selvfølgelig gør der det.

For at genindlæse en hjemmeside i macOS skal du trykke på "command + R", det vil sige holde command-tasten nede samtidig med at du trykker på R-tasten. Command-tasten hedder nogle gange også bare cmd. Den findes umiddelbart til venstre på mellemrumstasten på tastaturet.

Genvejen kan bruges uanset om du bruger Safari, Chrome, Firefox eller en hver anden browser på din Mac.

Et bonustip er at du i Safari kan holde option-tasten nede sammen med de to andre, hvis du vil genindlæse en side uden cache. I Chrome er det shift-tasten du skal kombinere med.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.