Jeg er blevet kontaktet af en, der ønsker at dele eller synkronisere sine kontakter med sin kone. Han spørger hvordan man klarer den. Det er et rigtigt godt spørgsmål, for umiddelbart kan det ikke lade sig gøre, med mindre man logger ind med samme Apple ID i iCloud med de ulemper det nu medfører.

Apple har i iOS ikke indbygget en funktionalitet til deling af kontakter, på samme måde som man kan dele eksempelvis en kalender. Der er heller ikke hjælp at hente i Familiedeling.

Men fortvivl ikke. Via dette lille trick kan det alligevel lade sig gøre - samtidig med at hver person forbliver logget ind med hver deres iCloud-konto.

Sådan deler eller synkroniserer du kontakter med en anden i iOS

Lad os sige at person A vil dele sine kontakter med person B.

For at tricket skal kunne lade sig gøre, er der tre ting du skal have på plads. Derudover er det en forudsætning, at både A og B har hver deres iCloud-konto og er logget ind med den på iPhonen.

1. Person A skal gå ind i Indstillinger > iCloud og sørge for at synkronisering af Kontakter er slået til. De andre ting kan slås til eller fra efter behov.

2. Person B skal gå ind i Indstillinger > iCloud og sørge for at synkronisering af Kontakter er slået fra. De andre ting kan slås til eller fra efter behov.

3. Person B skal nu gå ind i Indstillinger > Konti & adgangskoder. Her skal Person A's iCloud-konto nu tilføjes. Det eneste der skal slås til er "Kontakter". Resten skal slås fra - med mindre man vil dele noter, mails eller andet med hinanden også.

Det var det hele. Alle kontakter administreres via Person A's iCloud-kontakter, men er altså tilgængelige på begge iPhones fordi Person B har tilføjet Person A's konto under Mails, kontakter, kalendere.

Det er selvfølgelig muligt at tilføje endnu en person i gruppen. Person C, skal så bare følge punkt 2 og 3 ovenfor.

Bare husk på, kun at gøre det med folk du stoler på, da de jo altså skal have adgang til din iCloud-konto og derfor i princippet kan slå deling af mails til også. Er det en bekymring, så kan du oprette en hel ny iCloud-konto alene med det formål af rumme de delte kontakter. Her skal alle personer så bare tilføje den nye konto under "E-mail, kontakter, kalendere".

Artiklen er ajourfært i november 2017.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.