Selvom det vel næppe er det iPhonen bruges mest til, er iPhonen trods alt stadig en telefon. Altså en enhed hvor man blandt andet modtager opkald. Det er dog ikke altid at man har lyst eller tid til at svare på de indgående opkald. Eller også er man bare et sted, hvor det er upassende - og lige så upassende bare at lade iPhonen ringe. I stedet kan man vælge at afvise opkaldet. Her er to smarte måder at gøre det på, der byder på lidt ekstra funktionalitet.

Når man modtager et opkald, har man nemlig, ud over muligheden for at besvare eller afvise opkaldet, adgang til to funktioner.

Afvis og svar med besked

Den ene er at man kan afvise opkaldet og sende en af tre automatiske beskeder til vedkommende, der ringer. Dette klare ved to tryk på skærmen. Når iPhonen ringer skal du trykke på "Besked" og hernæst kan du vælge mellem beskederne "Jeg kan ikke tale nu.", "Jeg er på vej." og "Kan jeg ringe senere?" samt en speciel, hvor du selv kan skrive hvad der skal stå.

Du kan selv ændre de tre standardtekster, så du får dine egne personlige beskeder så som, "Broen var oppe, jeg er på vej" etc. Det gør du under Indstillinger > Telefon > Svar med besked.

Afvis og få påmindelse om at ringe tilbage

Den anden funktion er, at man kan afvise et opkald, og samtidig lave en påmindelse til en selv om, at man skal ringe tilbage. Der er fire standard-påmindelser, man kan vælge mellem. "Om en time", "Når jeg går" (fra det sted, man er nu, det kunne være en cafe), "Når jeg kommer hjem" og "Når jeg kommer på arbejde ".

Det betyder eksempelvis, at hvis svigermor ringer, mens man er på arbejde, så kan man ved et tryk på skærmen ikke bare afvise opkaldet, men også lave en påmindelse om at ringe svigermor op, når man kommer hjem. Når man så kommer hjem popper der en besked op på ens skærm om, at man skal huske at ringe til svigermor. På den måde glemmer man aldrig mere at ringe til svigermor. Okay, dårligt eksempel med svigermor, men i forstår pointen.

To ganske smarte funktioner, hvor man ikke bare afviser et opkald, men også enten får sendt en begrundelse eller får lavet en påmindelse, nærmest i én bevægelse.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.