Har du oplevet, at iPhonens skærm ikke roterer med, når du drejer iPhonen fra vandret til lodret eller omvendt? Det er et relativt normalt problem der ofte har en helt enkel løsning. Læs med herunder for at se hvad du kan gøre.

I lagt de fleste tilfælde skyldes problemet, at du er kommet til at aktivere rotationslåsen, det vil sige den funktion, der gør at skærmen bliver låst og netop ikke kan rotere med. Løsningen er selvfølgelig at slå rotationslåsen fra igen. Det gør du ved at åbne iPhonens Kontrolcenter (swipe op fra bunden af skærmen på ældre iPhones eller swipe ned fra øverste højre hjørne på de nye iPhones uden hjem-knap). Her vil se se et ikon for rotationslås. Det er en cirkel med en hængelås indeni. Hvis det ikon er hvidt, er funktionen slået til. Alt du skal gøre er at trykke på ikonet, såret bliver gråt. Nu er funktionen slået fra og du kan igen få skærmindholdet på din iPhone til at rotere.

I sjældnere tilfælde vil skærmen ikke rotere selvom rotationslåsen ér slået fra. Dette oplever jeg selv relativt tit. Måske en gang om måneden. Typisk hjælper det enten at lukke appen (helt) ned og åbne den igen eller at slukke for iPhonens skærm og tænde den igen. Virker det heller ikke så sluk iPhonen helt og prøv igen.

I meget sjældne tilfælde hjælper det heller ikke. I disse tilfælde kan det være at sensoren der måler iPhonens stilling er gået i stykker. I så fald kræver det besøg på et værksted. Dette er som sagt meget sjældent, så tjek lige en ekstra gang om ikke det hjælper at genstarte telefonen. Husk også at ikke alle apps kan få roteret indholdet. Nogle apps er lavet til kun at virke på den ene led.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.