Har du oplevet, at iPhonens skærmbillede ikke roterer med, når du drejer iPhonen fra vandret til lodret eller omvendt?

Det er et relativt normalt problem der ofte har en helt enkel løsning. Det er kun meget sjældent, at det decideret skyldes at iPhonen er gået stykker. I langt hovedparten af tilfældene er det noget du selv kan løse på på sekunder.

Læs med herunder for at se hvorfor problemet opstår og hvad du kan gøre for at løse det.

Sørg for at slå rotationslås fra

I lagt de fleste tilfælde skyldes problemet, at du er kommet til at aktivere rotationslåsen, det vil sige den funktion, der gør at skærmen bliver låst og netop ikke kan rotere med.

Løsningen er selvfølgelig at slå rotationslåsen fra igen. Det gør du ved at åbne iPhonens Kontrolcenter (swipe op fra bunden af skærmen på ældre iPhones eller swipe ned fra øverste højre hjørne på de nye iPhones uden hjem-knap).

I Kontrolcenter skal du finde ikonet for rotationslås. Det er en cirkel med en hængelås indeni. Hvis ikoner er hvidt, er funktionen slået til. Alt du skal gøre er at trykke på ikonet, så det bliver gråt. Nu er funktionen slået fra og du kan igen få skærmindholdet på din iPhone til at rotere.

Genstart app eller telefon

I sjældnere tilfælde vil skærmen ikke rotere, selvom rotationslåsen er slået fra. Dette oplever jeg selv relativt tit. Måske en gang om måneden. Typisk hjælper det enten at lukke appen (helt) ned og åbne den igen eller at slukke for iPhonens skærm og tænde den igen. Virker det heller ikke så sluk iPhonen helt og prøv igen.

Hardwarefejl

I meget sjældne tilfælde hjælper det ikke at genstarte appen eller telefonen. I disse tilfælde kan det være, at den sensor der måler iPhonens stilling er gået i stykker. I så fald kræver det besøg på et værksted.

Dette er som sagt meget sjældent, så tjek lige en ekstra gang om ikke det hjælper at genstarte telefonen. Husk også at ikke alle apps kan få roteret indholdet. Nogle apps er lavet til kun at virke på den ene led.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.