I iOS og macOS har Apple indbygget en såkaldte Continuity-funktion, der blandt andre ting gør det muligt at modtage telefonopkald og tekstbeskeder på sin Mac eller iPad, hvis de er logget ind med samme Apple ID som ens iPhone.

Det er ganske smart, man kan også være et irritationsmoment, hvis hele huset bimler og bamler hver gang telefonen ringer. Specielt synes mange, at det er et problem at iPaden ringer sammen med iPhonen, da iPaden nok er fin at skrive på, men uegnet til telefonsamtaler. Eller måske har man en fælles iPad i huset, som andre end en selv bruger. Her er det eller ikke smart at den ringer, når ens iPhone modtager opkald. Lige så mange årsager der er til at bruge funktionen, lige så mange årsager er der til ikke at ville bruge funktionen.

Heldigvis bestemmer man selv om man vil have sin iPad til at ringe sammen med iPhone, og heldigvis er det nemt at lave om på, du skal bare følge vejledningen herunder, hvis ikke du vil have at din iPad ringer, når din iPhone modtager opkald.

Sådan gør du hvis iPaden ringer sammen med iPhonen

1. Gå til Indstillinger > FaceTime på din iPad

2. Slå "Opkald fra iPhone" fra. På ældre udgaver af iOS er det "iPhone-mobilopkald" der skal slås fra.

Du kan se på billedet øverst,hvordan det skal se ud.

Så nemt er det faktisk at sørge for at iPaden ikke længere ringer sammen med iPhonen. Vil du også slå det fra på din Mac, så se her: Sådan slår du iPhone-opkald fra i macOS

Artiklen er ajourført i april 2018.