Mail-appen på Mac gemmer en liste over alle de mailadresser som du har skrevet mails til gennem tiden. Listen bliver brugt til at foreslå eller færdiggøre mailadresser i Mail-appen, når du eksempelvis søger efter en mailadresse eller vil skrive en ny mail. I og for sig ganske smart, da man derved undgår stavefejl i mailadresserne etc.

Men der kan være situationer, hvor man omvendt ikke ønsker at en given mailadresse bliver ved med at dukke op i systemet. Et helt enkelt eksempel kunne være, at en eller anden kontakt har fået ny mailadresse, men der er mange andre situationer, hvor man ønsker en mailadresse fjernet.

Den nævnte liste over mailadresser har ikke, som man måske ellers skulle tro - noget med ens adressebog at gøre. Det hjælper således ikke at ændre eller slette en adresse i Adressebogen over ens kontakter. Listen i Mail er separat og bruges i øvrigt kun i Mail.

Heldigvis er det nemt at redigere denne liste. Se her hvordan du gør. Og husk: Listen har intet med dine kontakter at gøre. De ting du sletter her, bliver ikke slettet fra din normale kontaktliste.

Trin 1.

Åbn Mail-appen på din Mac.

Trin 2

Tryk på "Vindue" i menuen øverst og vælg herefter "Tidligere modtagere".

Trin 3

Find og marker den mailadresse, som du vil fjerne, og tryk på "fjern fra liste".

Ud for nogle af navnene vil du eventuelt se et lille ikon, der forestiller et visitkort. Det viser at mailadressen er knyttet til en af dine kontakter. Du kan dobbeltklikke på kortet for at åbne kontakten, hvis du ønsker det.

Bemærk at hvis du bruger iCloud, så bliver listen over mailadresser synkroniseret mellem dine enheder. Derfor vil de ændringer du foretager på din Mac gå igen på din iPhone og iPad etc.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.