Hvis det er mørkt og du har brug for en lommelygte, så behøver du ikke rode i skuffen eller handskerummet. Har du din iPhone med, har du også en lommelygte lige ved hånden.

Det er iPhonens indbyggede LED-blitz der samtidig kan fungere som lommelygte. Den er kun et enkelt swipe og et tryk væk. Se her hvordan du bruger iPhonen som lommelygte, og hvordan du endda kan regulære hvor kraftigt den skal lyse.

Husk at det tærer på batteriet at bruge iPhone som lommelygte, så regn ikke med at du kan bruge iPhonen som lommelygte i timevis på weekendenturen etc.

Sådan bruger du din iPhone som lommelygte

Lommelygten styres fra Kontrolcenter

Du styrer iPhones lommelygte fra iOS's kontrolcenter. Start derfor med at åbne det ved at swipe fingeren op fra bunden af skærmen. Det vil sige føre fingeren op ad skærmen helt nede fra bunden.

Lommelygtens tænd og sluk-knap

Find knappen til at slå lommelygten til og fra. Placeringen kan variere. På billedet her er den i venstre side. Tryk på knappen for at tænde lommelygten - og tryk på den igen for at slukke lommelygten.

En mørkegrå knap viser at iPhonens lommelygte er slukket, mens en lys grå knap viser at den er tændt.

Regulær lommelygtens lysstyrke

Skal det være rigtig avanceret kan du regulære lysstyrken på lommelygten i flere niveauer.

Det gør du ved at lave et dybt tryk på lommelygte-knappen indtil menuen på billedet dukker op.Nu kan du ved at føre fingeren op eller ned ændre lysstyrken.

Bemærk at dette kræver en iPhone med 3D-touch, det vil sige iPhone 6s eller nyere.

Sådan tilføjer du lommelygten til Kontrolcenter

Hvis ikke lommelygten findes i Kontrolcenter, skal du tilføje den.

Åbn Indstillinger > Kontrolcenter > Tilpas betjeningspanel og tilføj Lommelygte, hvis ikke den allerede fremgår under Inkluder.

Artiklen er opdateret i april 2020.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.