Når du tilføjer et link til en hjemmeside på din hjemmeskærm på iPhonen eller iPaden, bliver der automatisk tilføjet et ikon. Har hjemmesideejeren ikke selv specificeret et ikon, bliver der brugt et screenshot af hjemmesiden.

Det mest elegante er selvfølgelig at bruge sit eget ikon. Prøv eksempelvis at tilføje onx.dk til din hjemmeskærm på iPhonen. Så kan du se, at jeg bruger sidens logo som ikon. Det er en smart måde at sikre sig på, at man ikke drukner i mængden af mere eller mindre ens screenshots.

Hvor stort dette billede skal være, kommer helt an på, hvilken enhed ikonet skal vises på. Apples iOS-enheder bruger én standard, Android- og Windows-enheder en anden. Det bedste er selvfølgelig at understøtte dem alle.

I virkeligheden er det blevet ret kompliceret i takt med at der er kommet mange forskellige smart-enheder.

Hvor jeg tidligere havde en simpel guide her på siden, vil jeg nu i stedet anbefale, at du besøger realfavicongenerator.net, der guider dig igennem processen. Alt du skal bruge er et billede at dit ikon. Brug så god opløsning som muligt. Eksempelvis 512x512 pixels.

Når du har uploadet billedet, følger du bare vejledningen, foretager de valg du ønsker og får serveret noget kode, som du skal sætte ind i headeren på din hjemmeside. Husk at sætte den ind på alle undersider, og ikke bare forsiden.

Artiklen er ajourført i marts 2019.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.