Dette er en guide til, hvordan man kan konvertere et almindeligt minisim-kort til det mikrosim-kort som iPaden og iPhonen benytter.

Sådan konverterer du miniSim til mikroSim

Der er selvfølgelig en risiko forbundet ved at klippe eller skære i sit simkort. Jeg vil derfor understrege, at det er dit eget ansvar hvis du vælger at følge guiden heruder. iPadguide kan ikke stilles til ansvar for eventuelle skader.

Løber du ind i problemer undervejs så skriv en kommentar, måske er der en der kan være behjælpelig.

Forberedelse

Inden du starter skal du have følgende redskaber klar:

Saks, køkkenkniv, neglefil, kuglepen og et minisim-kort samt iPadens medfølgende mikrosim-kort.

Herunder ses størrelsesforskellen på mini- og mikrosim-kortet. Der er nogle få ekstra kobberfarvede kontakter på minisim-kortet, men som det ses, er de midterste kontakter på minisim-kortet identiske med mikrosim-kortets. De øverste og nederste kontakter mangler på mikrosim-kortet og er derfor ikke nødvendige for at mikrosim-kortet fungerer. Når minisim-kortet klippes til, vil du derfor være nødsaget til at fjerne disse kontakter, for at få den rette størrelse.

Trin for trin

1. Placer mikrosim oven på minisim, således at linierne på kontakterne er præcis ud for hinanden i det vandrette plan (se billedet herunder).

2. Anvend køkkenkniven til at markere linien, der skal fjernes fra minisim-kortet. Sørg for, at du er lidt konservativ i din markering, således at du ikke fjerner for meget af minisim-kortet. Lad det hellere være lidt for stort til at starte med - det rettes til senere i pkt. 12.

3. Brug nu saksen til at klippe det overskydende plastik (og de øverste kontakter) af minisim-kortet. Som nævnt i pkt. 2. bør du passe på, at du ikke klipper for meget af på nuværende tidspunkt.

4. Minisim-kortet skulle nu gerne se således ud:

5. VI skal nu klippe den modsatte side af. Brug kuglepennen til at tegne hjælpelinier i forlængelse af minisim-kortets kontakter. Disse hjælpestreger hjælper dig til at aligne mikrosim-kortet præcist oven på minisim-kortet, således at du ikke klipper forkert.

6. Mikrosim-kortet placeres igen oven på minisim-kortet. Her anvendes hjælpestregerne, således at mikrosim-kortet ikke placeres skævt.

7. Pkt. 2. og 3. gentages nu: Marker med kniven og klip med saksen.

8. minisim-kortet skulle nu gerne ligne nedenstående (bemærk hvordan at den øverste og nederste del af det blå minisim-kort stadig er lidt større end det gule mikrosim-kort. Dette rettes til senere):

9. Herefter rettes siderne på minisim-kortet til. Proceduren er den samme som i pkt. 2. og 3. Bemærk hvordan mikrosim-kortet er præcist placeret ovenpå minisim-kortets kontakter.

10. Den sidste af de fire sider rettes til efter de samme principper. Resultatet bliver:

11. Det øverste venstre hjørne fjernes nu. Du kan nøjes med at anvende køkkenkniven og bare skære stykket af. Vær igen opmærksom på, at der ikke skæres for meget af.

12. Neglefilen bruges nu til at slibe det tilrettede minisim til, så det får præcis samme størrelse som mikrosim-kortet. Prøv dig stille og roligt frem og forsøg at placere det i iPadens SIM-kort-holder.

Sørg for, at SIM-kortet sidder godt fast (at der ikke er klippet, skåret eller slebet for meget plastik af). Hvis ikke kortet sidder helt fast, er der risiko for at kontakterne ikke rører hinanden og at det dermed ikke virker.

13. Isæt dit tilrettede SIM-kort og tænd for iPaden. Du vil blive bedt om, at indtaste pinkoden til simkortet (hvis der er pinkode på).

Efter at du har indtastet din PIN-kode, skulle du gerne være online på dit teleselskab netværk. Bemærk øverste venstre hjørne.

Jeg håber, at denne guide kan bidrage til, at du kan komme online med din iPad på 3G-netværket her i Danmark.

Mange tak til Sentry for det flotte guide.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.