Hvis du har en MacBook, har du måske bemærket, at den nogle gange ikke lader op selvom stikket er sat i. Bare rolig, der er ikke noget galt med din Mac. Der er en god forklaring på det.

I macOS 10.15.5 har Apple indført noget de kalder "Battery Health Management", altså en funktion der skal administrere batteriets sundhedstilstand. Formålet er, at få dit batteri til at holde længst muligt. Ikke længst muligt på en opladning, det er en anden problematik, men få en så lang levetid som muligt.

For at øge levetiden på genopladelige batterier skal de jævnligt kalibreres og helst holdes i et bestemt vindue omkring 80%. De slides mest, når de er tæt på helt afladt eller tæt på helt opladt. Så vil man øge levetiden skal de altså holdes omkring 80-85%. Har man brug for den fulde kapacitet, så oplader man selvfølgelig bare til 100%. Det er mere i de situationer, hvor ikke man har, at det med de 80-85% spiller ind. Her øger man levetiden ved at batteriet holdes på 80% frem for 100%.

En følge af særligt kalibreringen er, at opladningen af og til afbrydes og man får beskeden "oplader ikke". Systemet sørger selv for at skrue op for opladningen igen, når det skønnes, at det er nødvendigt. Det er helt normalt, og det er sådan, funktionen er designet til at virke.

Battery Health Management er tilgængelig på alle MacBooks med Thunderbolt 3-porte, der kører macOS Catalina 10.15.5 eller nyere.

Der kan være andre årsager til, at du ser at din MacBook ikke lader op. Typisk er der her tale om fejl på oplader eller kabel eller at der er kommet snavs i stikket.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.