Apple TV er en glimrende enhed, der giver dig adgang til masser af TV-indhold og masser af apps. Den er nem at sætte op og på ingen tid har du adgang til alt det film-indhold du kan ønske dig. I denne guide viser vi dig hvordan du kommer i gang. Lige fra opsætningen, over tilslutning af internet til hvordan du får fingre i det det hele handler om nemlig film og TV-serier.

Det skal du bruge

Du skal selvfølgelig have anskaffet dig en Apple TV. Det kan du for eksempel gøre i Apples Online Store (link)

Følger med ved køb af Apple TV:
- Apple TV-boksen
- Strømkabel
- Fjernbetjening

Skal købes ved siden af
- HDMI-kabel

Derudover skal du have et fungerende netværk. Det kan enten være trådløst eller via kabel (ethernet) og du skal selvfølgelig også have et TV eller en projektor.

Sådan forbinder du Apple TV til internettet

Det nemmeste og bedste er at bruge en kablet netforbindelse. I så fald sker tilslutningen automatisk.

Du kan også bruge et trådløst netværk. Under opsætningen bliver du guide igennem opsætningen.

Opsætning af Apple TV 4

Opsætningen er uhyggelig nem, og kan praktisk taget ikke gå galt. Bare følge vejledningen herunder:

1. Start med at sætte strømstikket i Apple TV og tænd for stikkontakten.

2. Vil du bruge en kablet netforbindelse, så tilslut et ethernetkabel fra Apple TV til din router eller switch.

3. Tilslut HDMI-kablet på bagsiden af Apple TV-boksen og forbind den anden ende til en HDMI-indgang på dit TV eller en projektor. Tænd TV'et og vælg den indgang du lige har forbundet kablet til. Du burde nu se Apple TV's opsætningsskærm på TV'et.

4. Tilslut din Apple TV-fjernbetjening ved at trykke på touch-fladen øverst. Hvis ikke der sker noget, så hold menu-knappen og volumen op-knappen inde i fem sekunder.

5. Vælg sproget ved at swipe med fingeren øverst på fjernbetjeningen. Tryk for at vælge. Tryk på menu-knappen for at gå tilbage, hvis du vælger forkert.

6. Opsætningen kan gøres færdig med fjernbetjeningen, hvor du skal indtaste oplysninger om dit netværk, iCloud etc. Bare følg vejledningen på skærmen. Du kan også bruge din iPhone til at færdiggøre opsætningen. Herved overføres oplysninger om netværk og iCloud-konto direkte fra din iPhone.

Nu kan din nye Apple TV 4 bruges.

Sådan navigerer du i menuerne

Du navigerer rundt i Apple TV's brugergrænseflade ved at bruge den medfølgende fjernbetjening. Øverst på den er der et tpuxh-felt, hvor du kan føre fingeren fra side til side eller op og ned. Når du går det flytter "markøren" sig på skærmen mellem de forskellige apps. Du vælger en app, et menupunkt etc, ved at trykke ned på touchfeltet. Menu-knappen er en tilbage-knap der bringer dig et niveau tilbage i navigeringen - og altså ikke nødvendigvis til hovedmenuen.

Sådan får du indhold på din Apple TV

Der er i princippet fire måder at få indhold på sin Apple TV.

1) Du kan købe eller leje film i iTunes Store. Det gør du ved at åbne appen film og finde det du gerne vil se. Bemærk at det kræver, at du har en iTunes Konto også kaldet iCloud-konto eller Apple ID.

2) Brug AirPlay. På din iPhone eller iPad kan du afspille en video og via AirPlay få den spejlet op på dit TV. Det styrer du vi iPhonens Kontrolcenter.

3) Du kan streame indhold fra din computer. Enten via appen "Computere", hvor du skal sørge for at Hjemmedeling er slået til i iTunes eller via en tredjepartsapp som Infuse eller Plex.

4) Du kan installere apps og benytte de muligheder de tilbyder. Eksempelvis har DR en app, så du kan se DR's indhold. Du installere apps ved at åbne App Store på din Apple TV og finde den app du vil installere. Nogle er gratis andre koster penge.

Artiklen er ajourført i februar 2017.