Apple TV er en glimrende enhed, der giver dig adgang til masser af TV-indhold og masser af apps. Den er nem at sætte op, og på ingen tid har du adgang til alt det indhold du kan ønske dig. I denne guide viser jeg dig hvordan du kommer i gang. Lige fra opsætningen, over tilslutning af internet til hvordan du får fingre i det det hele handler om nemlig film og TV-serier.

Bemærk at der findes to forskellige Apple TV: Apple TV HD og Apple TV 4K. Opsætningen af dem er ens, forskellen ligger alene i hvor høj opløsning de understøtter og hvilket TV, du derfor skal have.

Det skal du bruge

For at kunne bruge Apple TV, skal du have disse ting:

 • Apple TV (selve boksen, remoten og strømkablet).
 • TV eller projektor med HDMI-stik (enten HD eller 4K).
 • HDMI-kabel (følger ikke med, men skal købes separat).

Du skal derudover have adgang til et netværk enten trådløst (Wi-Fi) eller kablet (ethernet). Det nemmeste er at bruge et kablet netværk.

Du skal også have et Apple ID for at kunne købe eller leje film samt installere apps og bruge funktionen "Deling i hjemmet".

Hvis du for alvor skal have glæde af Apple TV 4K, kræver det et TV, der understøtter 4K, HDR og Dolby Vision samt et lydsystem, der er kompatibelt med Dolby Atmos.

Opsætning af Apple TV

Opsætningen af Apple TV er uhyggelig nem, og kan praktisk taget ikke gøres forkert. Bare følge vejledningen herunder:

 1. Start med at sætte strømstikket i Apple TV og tænd for stikkontakten.
 2. Vil du bruge en kablet netforbindelse, så tilslut et ethernetkabel fra Apple TV til din router eller switch.
 3. Tilslut HDMI-kablet på bagsiden af Apple TV-boksen og forbind den anden ende til en HDMI-indgang på dit TV eller en projektor. Tænd TV'et og vælg den indgang du lige har forbundet kablet til. Du burde nu se Apple TV's opsætningsskærm på TV'et.
 4. Tilslut din Apple TV-fjernbetjening ved at trykke på touch-fladen øverst. Hvis ikke der sker noget, så hold menu-knappen og volumen op-knappen inde i fem sekunder.
 5. Vælg sproget ved at swipe med fingeren øverst på fjernbetjeningen. Tryk for at vælge. Tryk på menu-knappen for at gå tilbage, hvis du vælger forkert.
 6. Opsætningen kan gøres færdig med fjernbetjeningen, hvor du skal indtaste oplysninger om dit netværk, Apple ID etc. Bare følg vejledningen på skærmen. Du kan også bruge din iPhone til dette, se nedenfor.

Nu kan din nye Apple TV bruges.

Opsætning af Apple TV med iPhone

Du kan også bruge din iPhone til at færdiggøre opsætningen. Herved overføres oplysninger om netværk og iCloud-konto direkte fra din iPhone. Det gør du ved at låse din iPhone op og lægge den ovenpå Apple TV-enheden når indstillingsskærmen dukker op. Husk at kontrollere, at Bluetooth og Wi-Fi er slået til.

Sådan gør du

 1. Forbind Apple TV til dit fjernsyn og netværk som i vejledningen ovenfor.
 2. Tag din iOS-enhed og slå BlueTooth til. Sørg også for at være på det Wi-Fi-netværk, som Apple TV skal forbindes til.
 3. Læg din iPhone oven på Apple TV-enheden.
 4. Herefter starter konfigureringsprocessen, som du bare følger.

Sådan navigerer du i menuerne

Du navigerer rundt i Apple TV's brugergrænseflade ved at bruge den medfølgende fjernbetjening. Øverst på den er der et touch-felt, hvor du kan føre fingeren fra side til side eller op og ned. Når du gør det flytter "markøren" sig på skærmen mellem de forskellige apps. Du vælger en app, et menupunkt etc, ved at trykke ned på touchfeltet. Menu-knappen fungerer som en tilbage-knap der bringer dig et niveau tilbage i navigeringen - og altså ikke nødvendigvis til hovedmenuen.

Sådan får du indhold på din Apple TV

Der er i princippet fire måder at få indhold på sin Apple TV.

 1. Købe og leje af film i iTunes Store. Det gør du ved at åbne appen Movies eller Apple TV+ og finde det du gerne vil se. Bemærk at det kræver, at du har en iTunes Konto også kaldet iCloud-konto eller Apple ID.
 2. Brug AirPlay. Fra din iPhone eller iPad kan du afspille en video og via AirPlay få den spejlet op på dit TV. Det styrer du via iPhonens Kontrolcenter.
 3. Stream indhold fra din computer. Enten via Hjemmedeling eller apps som Infuse eller Plex.
 4. Fra apps. Du kan installere apps på Apple TV og benytte de muligheder de tilbyder. Eksempelvis har DR en app, så du kan se DR's indhold. Netflix har en app og så videre. Du installerer apps ved at åbne App Store på din Apple TV og finde den app du vil installere. Nogle er gratis andre koster penge.

Sådan slukker og tænder du Apple TV

Sådan slukker du Apple TV:

 • Hold Hjem-knappen (den til højre for Menu-knappen) nede i 5 sekunder. Tryk herefter på Vågeblus i den menu, der dukker frem i højre side af skærmen.

Sådan tænder du Apple TV:

 • Tryk på Menu-knppen.

Artiklen er ajourført i december 2019.