Hvis du har flere iPhones opsat med samme Apple ID - det vil sige benytter samme iCloud-konto) - vil du måske have bemærket, at de alle sammen ringer når du får et opkald. Dette til trods for at de selvfølgelig har hvert deres telefonnummer. Hvordan kan det ske, og hvordan får man det stoppet?

Inden jeg fortæller hvordan du stopper det, vil jeg kort forklare baggrunden. Det er nemlig ikke fejl men en feature.

Årsagen er af iOS indeholder en funktion der kan videresende ens opkald til alle ens andre iOS-enheder (og Mac's), der er logget ind med samme Apple ID, hvis de er i nærheden og er tilsluttet Wi-Fi.

Det er super smart. Man ligger måske på sofaen og læser ON X på sin iPad. Så ringer ens iPhone, der ligger til opladning på skrivebordet. Førhen skulle man lette rumpetten og tage iPhonen. Med den nye funktion, vil man i stedet kunne modtage opkaldet via sin iPad. Tilsvarende kan man bruge sin iPad til at foretage almindelige telefonopkald med via den iPhone, der ligger på bordet.

Problemet opstår, når flere familiemedlemmer i samme husstand er logget ind med samme Apple ID på deres iPhone. I dette tilfælde vil begge telefoner ringe, når den ene modtager et opkald.

Sådan løser du det

Den korrekte løsning er at undgå at flere personer benytter samme Apple ID. Sørg for at hver person får deres eget unikke Apple ID. Det klares nemt ved at logge ud fra iCloud i Indstillinger på iPhonen, og derefter oprette en ny konto.

Hvis du af en eller anden grund ikke ønsker at bruge unikke Apple ID'er for hver person, kan du løse problemet ved at slå funktionen fra.

1. Åbn Indstillinger > Telefon.

2. Vælg "Opkald på andre enheder".

3. Slå funktionen helt fra eller slå den fra for de enkelte enheder i oversigten nederst, hvor du kan se alle de enheder der er logget ind med dit Apple ID.

Herefter vil de andre enheder ikke længere ringe når du modtager et opkald på din iPhone.

Har du en tidlligere udgave af iOS kan du slå funktionen fra under Indstillinger > FaceTime, hvor du skal slå "iPhone-mobilopkald" fra.

Artiklen er ajourført i marts 2017.

             Ebog cover

Kunne du bruge tippet?

Der er mange flere hvor det kommer fra. Jeg har samlet mine 120 bedste iPhone-tips i en ny ebog (iOS 11).
Bogen har toppet bestsellerlisten i iBooks Store og kan købes for kun 49 kr.