Er du ikke helt tilfreds med OS X's dock - eller har du bare ikke været klar over at tingene kunne ændres - er det ret nemt at få gjort noget ved sagen, så du kan få docken til at være, som du gerne vil have det.

Fjern indikatorlys

I docken er der en prik under de programmer, der er åbne. Åbner du Indstillinger > Dock, kan denne effekt slås fra. Her kan du også slå effekten med hoppende ikoner under programopstart fra.

Skift dockens placering fra bunden til siden

Åbner du Indstillinger > Dock, kan du vælge om docken skal vises i bunden eller i højre eller venstre side af skærmen.

Ændr størrelsen på dock-ikonerne

I docken er der en lille streg, der adskiller den i to dele, hvor programikonerne ligger til venstre og papirkurven til højre. Hiver man fat den med musen og bevæger den, kan man gøre ikoner (og dermed hele docken) større eller mindre. Det kan være ret brugbart, hvis man vil have plads til flere programmer, eller ikke ønsker, at docken tager så meget plads op.

En alternativ måde at klare det samme på, er ved at åbne Indstillinger > Dock, hvor du kan bestemme størrelsen. Her kan du også sætte en forstørrelse på, så ikonerne forstørres, når du fører musen henover dem.

Vis og skjul automatisk docken

Specielt hvis man har en lille skærm, som på MacBook Air, kan docken synes at optage for meget plads. Under Indstillinger > Dock, kan du slå funktionen "Vis og skjul Dock automatisk" til. Herved forsvinder docken, med mindre man fører musen helt ned i bunden af skærmen. Dermed kan man bruge skærmens areal til noget mere fornuftigt.

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.