Netop nu er tusindevis af danskere på skiferie og der bliver helt sikkert taget billeder i massevis af snelandskaber og actionfyldte øjeblikke på pisten. iPhonen gør det nemt og bekvemt at få billederne i kassen, men når man så kommer hjem er det ikke altid billederne lever op til det man husker fra ferien.

Det skal vi have lavet om på, så her er tre gode tips, der kan gøre dine billeder fra skiferien endnu bedre. Vi er på et niveau hvor alle kan være med. Specielt det første tip er så grundlæggende og nemt at huske, at det bør være noget alle tager til sig.

Har du en ven der tager dårlige billeder, så hjælp vedkommende med det mest basale ved at henvise ham til denne artikel.

God fornøjelse i sneen.

1. Lad være med at bruge zoom

iPhonens zoom er ikke en rigtig optisk zoom med linser der forskydes for at ændre brændvidden. Der er istedet tale om en digital zoom, hvor billedet i princippet bare beskæres og forstørres så de enkelte pixels bliver større. Der vil derfor altid være et kvalitetstab forbundet med at anvende iPhonens zoomfunktion. Det enkle råd er derfor: Lad vær med at bruge zoomfunktionen, når du tager billeder. Resultatet er ofte slørede billeder.

Det du skal gøre er at prøve at komme tættere på dit motiv, hvis det kan lade sig gøre. Kan du ikke det, så tag billedet på afstand uden zoom og beskær det efterfølgende. Effekten er den samme som den digitale zoom, men resultatet bliver ofte bedre fordi du får mere frihed til at beskære som du vil.

En undtagelse herfra er selvfølgelig de iPhones med flere linser, hvor zoom sker ved at skifte linse.

2. Komponer billedet rigtigt: Drama eller ro

Den klassiske situation er at du kører i forvejen og tager billedet af de andre i gruppen, når de kører ned ad pisten mod dig. Den slags billeder bliver dog ofte kedelige og ensformige.

Prøv i stedet at tage billederne helt eller delvist på tværs af pisten. På den måde kommer pistens hældning med på billedet og man kan nemmere fornemme farten.

Vil du derimod have et mere roligt billede, eksempelvis i forbindelse med landskabsbilleder, så sørg for at motivet er symmetrisk, det vil sige at de to halvdelen af billedet spejler sig i hinanden.

3. Tænk over solen

På skiferien bliver det hele meget hurtigt hvidt i hvidt. Specielt midt på dagen hvor solen står højest på himlen og skyggerne forsvinder. Hvis du tager billeder i timerne lige eftersolopgang eller lige inden solnedgang får du mulighed for at fange flere interessante detaljer og skygger i landskabet.

Tænk også over om de personer du tager billede af får solen lige ind i hovedet så de står og kniber øjnene sammen eller misser mod solen.

Tænk over solens reflektioner. Normalt bør man undgå den slags, men lige netop på pisten kan det give en effekt af drama og fart, hvis man eksempelvis fanger solens refleksion i en skiløbers briller.

Når du kommer hjem

Når ferien er overstået så brug lidt tid på at efterbehandle dine billeder. Det kan øge kvaliteten markant af få justeret på ting som kontrast, farvebalance og så videre.

Bonus-tip: Lær din iPhones funktioner at kende hjemmefra

iPhonens kamera-app har et hav af funktioner. De er bare intet værd, hvis ikke du kender til dem eller ved hvordan de bruges. Sørg derfor for at sæt dig ind i funktionerne hjemmefra. Det øjeblik hvor du skal tage billederne på ferien er ikke stedet hvor du skal til at eksperimentere med en ny funktion du ikke kender. Her skal du i stedet koncentrere dig om at få motivet i kassen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.