Tado er en serie produkter, som giver din nuværende varmestyring smarte muligheder, der flugter med den tid vi lever i. Helt konkret går det ud på, at du med Tados produkter vil kunne styre din varmeinstallation med din iPhone – også selvom du ikke er hjemme.

Du vil også kunne lave tidsplaner for hvornår temperaturen sænkes og hæves eller lade husets beboeres lokation automatisk styre temperaturen. Tado understøtter nemlig også geo-location, så der automatisk skrues ned for varmen, når alle har fordladt hjemmet og skrues op igen, når folk begynder at være hjemme. Dette kræver tilkøb af særligt abonnement (25 euro pr. år) , som også giver andre premium-funktioner.

Med Tado får du ganske enkelt smart styring at din varme.

Det betyder intet, hvor gammel din installation er, med Tado opgraderer du bare dine eksisterende termostater, og så er du kørende. Firmaet hævder endda, at der ligger en stor besparelse og venter, da den intelligente styring gør at man kan spare varme i de perioder, hvor ikke der er brug for det fordi der alligevel ikke er nogen hjemme.

To typer termostater samt varmepumpe-controller

Systemet består af to typer termostater, alt efter hvordan du varmer dit hjem op. Det er radiatortermostater og rumtermostater, derudover fås en controller til varmepumper og aircondition. De kan alle kombineres på tværs. Udover selve termostaterne skal du have en bridge, som er den enhed der fungerer som bindeled mellem din iPhone og termostaterne.

Radiatortermostat

Tado Radiator Termostat er, som navnet siger, en termostat til din radiator. Den har et enkelt, hvidt design og har indbygget display, så du kan se termostatens temperatur. Ud over at kunne styres via iPhonen fungerer den også som en almindelig termostat, så du kan justere temperaturen direkte på enheden.

Rumtermostat

Tados rumtermostater bruges på varmeanlæg med rumstyring forbundet til et varmerelæ. Du erstatter simpelthen bare de eksisterende gamle rumføleren med Tados. Det indbyggede LED-display viser dig den indstillede temperatur og du kan justere temperaturen direkte på termostaten, hvis du vil. Er dine rumføleren trådløse, kan Tado også klare det. Det kræver blot en ekstra trådløs modtagerboks. Rumtermostaten fås i en startpakke sammen med en bridge eller som tilkøb til udvidelse af et eksisterende system.

Varmepumpe-controller

Den sidste type termostat eller nærmere controller er til luft-til-luft varmepumper eller aircondition. Den virker med alle varmepumper, som i forvejen har en fjernbetjening, som viser temperatur og blæserindstillinger. Denne controller kræver ikke en bridge for at du kan kommunikere med den.

Det hele kombineres selfølgelig med en app, som er det der gør systemet virkelig smart. Systemet fungerer sammen med Apple HomeKit, Google Assistent, Amazon Alexa og IFTTT. På den måde kan du nemt forbinde controlleren til dine andre Smart Home enheder i hjemmet og styre det via Siri.

Installation

Det er nemt at udskifte dine radiatorers eksisterende termostater med Tado. Der er ikke behov for en fagmand. Du skruer blot de gamle termostater af og skruer de nye fra Tado på via de medfølgende adapterer. Tado er kompatibel med langt de fleste producenter, som Danfoss etc. Bemærk dog at radiatortermostaterne ikke virker på radiatorer hvor termostaten sidder på returløbet, det bliver for upræcist. Anbefalingen er at termostaten altid monteres på fremløbet.

Har du gamle ledningsforbundne rumtermostater siddende, erstattes disse nemt med Tado Smart Termostaten. Trådløse termostater kræver en særlig modtagerboks fra Tado.

Den medfølgende bridge forbindes til din router via et netkabel og efter opsætning er du nu overgået til intelligent varmestyring.

Pris og tilgængelighed

For at kome i gang skal du have en startpakke med bridge. Ud over bridgen indeholder startpakken en enkelt termostat. Har du brug for flere termostater, købes de til. En startpakke med radiatortermostat koster lige under 900 kroner. Med rumtermostat er prisen for startpakken 1.499 kroner. En ekstra rumtermostat koster 959 kroner, mens en ekstra radiatortermostat koster 599 kroner. Den sidste fås også i pakker med flere i, hvorved stykprisen bliver lavere. Controlleren til varmepumper koster 789 kroner.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.