Med en SmartCast HDMI-dongle kan du få Airplay-funktionalitet i dit TV for ganske få penge. Det betyder, at du via AirPlay kan streame indhold fra din iPhone, iPad eller Mac til dit TV trådløst.

Nem opsætning

Opsætningen er nem. Donglen skal i TV'ets HDMI-stik og forsynes med strøm fra en USB-port, hvis TV'et har en sådan, eller fra en standard iPhone-oplader eller lignende.

Herefter er man sådan set kørende. Der skal ikke installeres software af nogen art. SmartCast opretter selv et WiFi-netværk, man kan logge eksempelvis sin iPad på og derefter gå i gang med at streame. Man bør dog lige bruge et minut eller to på at få donglen til at benytte ens normale WiFi-netværk frem for at oprette sit eget. Derved slipper man for at logge af og på hele tiden.

Fungerer via AirPlays skærmspejling

Når man vil streame indhold fra sin iOS-enhed, skal man ganske enkelt bare swipe op fra bunden af skærmen og vælge Smartcast under AirPlay-enheder. Man skal huske at slå skærmduplering til. Herefter er det bare at nyde indholdet på sin store skærm. Smarcast'en har i sig selv ingen brugergrænseflade. Man styrer det via AirPlay

Princippet er altså meget lig hvordan Apple TV-fungerer. Dog uden så meget funktionalitet, men til gengæld en hel del billigere. Airplay fungerer med både lyd og billede samtidig. AirPlay skærmspejling understøttes af iPhone 4 og nyere samt iPad 2 og nyere. Skal du bruge en Mac skal den være fra ca. 2011 eller nyere for at understøtte skærmspejling.

Billig trådløs streamning

Smartcast har indbygget en 500MHz processor med 256MB ram. Det er ikke meget, men det er nok til formålet. Den kan afspille video i op til 1.080p. Har man et dårligt Wi-Fi-netværk kan der måske været lidt lag, men det er ikke noget, jeg har oplevet.

Ud over selve donglen medfølger et HDMI-forlængerkabel, hvis ikke der er plads til donglen direkte i TV'et samt et USB-kabel til strøm.

Er man alene ude efter en billig måde at streame trådløst til sit TV, er Smartcast'en et fint valg. Man undgår adaptorer og lange kabler, og det koster ikke en bondegård. Topkvalitet og lækkert design får man ikke, men det spiller ingen rolle, når prisen er så lav. Og det virker faktisk fint. Jeg har primært købt den for at teste muligheden for streamning fra iOS-enheder, og der har jeg ikke oplevet nogle problemer.

Jeg vil dog på ingen måde garantere at den er fejlfri. Man får hvad man betaler for, men jeg har ikke oplevet nogle problemer.

For god ordens skyld skal et siges, at Smartcast også virker med Windows og Android.

Februar 2016: Apple har ændret på krypteringen af AirPay, så Smartcast ikke længere virker med nyere udgaver af softwaren på Apple TV.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.