Alle skatebaordere ved hvad en ollie er. Det er det første trick man lærer, og de fleste andre skateboardtricks tager udgangspunkt i en ollie. For de uindviede er en ollie et trick, hvor man får skateboardet til at lette fra jorden. Men hvor vil jeg hen med al den skater-snak? Det skal jeg sige jer, ollie er nemlig også navnet på en ny lille robot, jeg har fået ind ad døren. Den har fået navnet Ollie fordi den kan lave tricks. Den er simpelthen opkaldt efter det grundlæggende tricks i skaterverdenen.

I havde nok gættet det, men Ollie kan selvfølgelig styres fra iPhonen (4S eller nyere). Det sker via BlueTooth og kræver ingen opsætning overhovedet. Man henter den gratis controller-app i App Store og aktiverer Ollie ved at holde iPhonen hen til robotten. Den kvitterer med blinkende lys, så man ved, at man er på bølgelængde.

I boksen

Ollie er en hvid cylinderformet robot med to store hjul - et i hver side. På disse hjul kan man vælge at sætte nogle medfølgende dæk, hvis man vil. Det er ikke nødvendigt, men dækkende giver bedre vejgreb på ujævne overflader som ved udendørs kørsel. Der medfølger også nogle hjulkapsler, der ikke rigtigt tjener nogen funktion, men jeg gætter på, at man kan købe flere forskellige, så man kan style Ollie som man vil.

Det sidste der er i kassen er et blåt USB-kabel, der bruges til opladningen af Ollie. En opladning tager omkring 3 timer og giver en times kørsel.

Kontrol via iPhone-appen

Opsætningen har vi været inde på. Eller rettere sagt nævnte jeg indledningsvis, at der ikke var nogen opsætning. Det hele sker automatisk via BlueTooth, som man derfor selvfølgelig skal have slået til på sin iPhone. Rækkevidden er op til 30 meter ifølge specifikationerne. Jeg har dog ikke prøvet det efter. Appen har diverse indstillinger af styrringen, så man kan eksperimentere sig lidt frem i forhold til, hvad man har det bedste med.

Første gang man starter appen vil man blive guidet gennem en lille tutorial, der lærer en, hvordan man styrer Ollie. Først den basale styring, hvor man via et virtuelt joystick, styrer robotten frem og tilbage og lærer at dreje. Når der er styr på det kommer det sjove. Det er selvfølgelig at lave tricks. Det gør man ved at vente iPhonen om på siden, så der fremkommer et trick-pad, hvor man via forskellige fingerbevægelser, kan lave diverse tricks som hurtige piruetter eller selvfølgelig ollies. Jo, man kan faktisk få Ollie til at lette fra jorden.

De vildeste tricks

Som det kan ses af videoen ovenfor, er det faktisk de vildeste ting den kan lave med Ollie. Den korte afstand mellem de to store hjul gør den ualmindelig kvik på "fødderne". Den kan køre helt op til 18 km i timen og accelererer ganske hurtigt. Kører man indendøre, skal man altså have en stor stue for rigtigt at kunne udnytte farten, da man meget hurtigt kører ind i diverse ting. Men ellers bruger man den bare udendøre. Det er den lavet til, og kan sagtens tåle. Man skal dog nok holde sig fra at køre i vandpytter.

Ollie er overraskende sjov at lege med, fordi den kan andet og mere end bare at køre frem og tilbage. Den er bygget til tricks, og er i mine øjne meget mere interessant end en almindelig fjernstyret bil. Også fordi der er et element af dygtighed i det. Ligesom på et skateboard bliver man bedre og bedre til at styre den jo mere man øver sig, og kan derfor laver flere og flere vilde tricks. Jeg er i hvert fald solgt - desværre til stanglakrids, for Ollie er bortset fra min korte men intense prøvekørsel slet ikke til mig men en gave. Jeg synes dog lige jeg ville benytte lejligheden til denne anmeldelse. Så må modtageren finde sig i lidt grus på dækkene.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.