Kender du det, at du ikke kan finde dine nøgler eller at du er bange for at din kuffert forsvinder i et ubemærket øjeblik? Det og meget mere vil iTag råde bod på. iTag er en Bluetooth-enhed der forbinder sig med din iPhone, og giver signal, hvis den kommer for langt væk. Du kan også bede den hyle op, så du kan finde dine nøgler - hvilket jo selvfølgelig så kræver, at du har sat iTag'en i dit nøglebundt. Det kunne også være på en kuffert eller din hund. Ud over disse anti-tyveri og -forsvindingsfunktioner, kan iTag fungere som udløser til iPhonens kamera og kan også bruges til at optage lyd med. Lidt af en pærevælling med andre ord.

Så langt så godt.

Fra nederste hylde

I sidste uge skrev jeg i min anmeldelse af Bluetooth-højttaleren "Max One", at der groft sagt er to tilgange til fremstilling af produkter i Kina. Enten er der tale om produkter fremstillet under streng kvalitetskontrol af en (vestlig) mærkevareproducent, eller også er der kinesernes egen tilgang, hvor det bare skal være billigt, og kvaliteten så er derefter. Max One overraskede mig positivt ved at være en kinesisk gadget med ambitioner om god kvalitet, denne uges gadget er i den modsatte ende af skalaen. Den er noget bras uden lige.

iTag har nogenlunde samme størrelse om en nøglering, og ligner og umiddelbart også en bilnøgle med sin sorte farve. Den har et udskifteligt batteri, der holder i et halvt års tid. Man tænder den ved at holde knappen inde i tre sekunder. Herefter skulle den selv forbinde med iPhonen (det gør den bare ikke).

Det kræver en bestemt app for at fungere. I den elendige brugsvejledning, står der intet om, hvilken app det drejer sig om. Der er en QR-kode man kan scanne, men da iPhonen jo ikke har en QR-scanner installeret, skal man først finde en QR-app før man kan komme i gange. Ad lidt omveje får man installeret appen iTracing. Appen ligner noget der er løgn. Det mest positive man kan sige er, at den er på dansk. Det jeg hæfter mig ved er dog at man som det første bliver mødt af en meddelelse om, at hardwareudvikleren ikke har betalt royalties for brug af appen, der altså må være udviklet af nogle andre. App-udviklerne opfordrer en til at kontakte dem. Så er stilen lige som lagt.

Minder om noget jeg har set før - men som nu er glemt

iTag minder om produktet ZOMM jeg testede for flere år siden. Det vil sige baseret på en ide, der på papiret sikkert virker god, men som i praksis ikke kan bruges til noget som helst. Specielt det at man bare har hældt funktioner i uden at tænke sig om irriterer mig. Udviklerne kan ikke finde ud af om det skal være en kamera-udløser eller en tyverisikring. I stedet for at finde ud af det, inkluderer de bare begge dele. Sikkert ud fra devisen om at et schweizerkniv er verdens bedste produkt. Det er det er det ikke. Det kan i visse situationer være et fint kompromis, men generelt set er det underlødigt.

iTag er en enhed der giver lyd, når den kommer for langt væk fra iPhonen. Man kan ikke følge den på et kort, og er den først kommet langt væk (20-25 m), som en tyv jo nok vil sørge for, kan du ikke spore den. Du har ikke en kinamands chance for at finde den igen. Jeg kunne blive ved, men der er ingen grund til at spilde mere tid på iTag. Hold pengene i lommen, eller find noget andet og mere spændende at bruge dem på.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.