B&O's in-ear hovedtelefoner Beoplay E8 er kommet i tredje generation. De byder på forbedret batterilevetid på op til 35 timer, et Qi-certificeret trådløst ladeetui og Bluetooth 5.1-forbindelse.

Jeg har tjekket dem ud og er ganske begejstret alt taget i betragtning. Læs min vurdering herunder.

Design

B&O har alle dage været kendt for deres gode design, og selvom det i mine øjne ikke rigtigt er fulgt med tiden, gør B&O med Beoplay-serien et hæderligt forsøg på at sparke lidt ungt blod ind i branded.

Designet af Beoplay E8 har ikke ændret sig det store siden første generation, hvilket skal ses som en positiv ting, for E8 var veldesignet og gennemarbejdet fra starten af. Det er tale om klassisk underspillet B&O-design, der oser af kvalitet.

Små lækre enheder, der sidder godt i øret. I hvert fald i mine. Jeg har ikke prøvet de tidligere generationer, men efter hvad jeg har fået fortalt, sidder de bedre i øret nu end tidligere. Det afhænger selvfølgelig helt af ens egen anatomi, min pointe er, at selv hvis du tidligere har prøvet dem, og syntes, at de ikke sad optimalt, så kunne det være værd at prøve de nye, da der altså er lidt småændringer. Der medfølger fire par silikonepropper i forskellige størrelser og et sæt Comply-skumpropper lavet af memory foam. Vægten af hver enhed er 5,8 gram sammenlignet med AirPod Pros 5,4 gram.

Opladetuiet er blevet smule mindre og indeholder som noget nyt mulighed for trådløs opladning. Det vil sige, at du bare kan lægge etuiet på en give Qi-oplader for at lade det op. Etuiet er i øvrigt betrukket med nubret læder og føles virkelig lækkert i hænderne. Batteritiden, når du bruger etuiet til at mellemlade med, er op til 35 timer.

Der er indbygget mikrofon, så du også kan bruge dem til opkald og forbindelsen til din telefon sker med Bluetooth 5.1. Opsætningen og forbindelsen er som med alt andet Bluetooth-udstyr, det vil sige en lille smule mindre overlegent end Apples egne AirPods.

Beoplay E8 kommer i tre farver: Pink, sort og grå.

Lydkvalitet og ydelse

Det kan egentligt siges meget enkelt. Beoplay E7 spiller fantastisk - og kan sagtens måle sig med AirPods Pro. Jeg vil endda sige, at E8 overgår dem. Lyden er krystalklar og fodrer du dem med et højkvalitets lydformat, som for eksempel Tidals Hi-Fi-abonnement tilbyder, kan du virkelig høre at de er designet af lydingeniører, der ved hvad de laver. Den danske tradition for at producere god lyd fornægter sig bestemt ikke her.

Bemærk at E8 ikke har aktiv støjreduktion. Til gengæld blokerer de i sig selv ret godt for omgivelsernes lyd fordi de sidder så godt og tæt i øret. Derfor har B&O da også inkluderet en såkaldt transparency-funktion, der lukker omgivende lyd udefra igennem. Du slår funktionen til ved at tappe på den vestre enhed.

Anbefaling: Køb

B&O har aldrig været billige, men til gengæld følges pris og kvalitet ad og man ved hvad man får. Det er ikke altid B&O rammer lige i plet, men de skyder heller aldrig forbi skiven. Med Beoplay E8 er de imponerende tæt på bullseye. Det vil ikke være helt forkert, at kalde E8 3. generation for de bedste ægte trådløse hovedtelefoner du kan købe. Det kan diskuteres og afhænger selvfølgelig af personlig smag, men de er i hvert fald med i den lille ekslusive gruppe af markedets bedst spillende in-ear hovedtelefoner.

Beoplay E8 er et virkelig godt produkt og prisen er ikke skræmmende. Typisk sælges de lidt dyrere end Apples AirPods, men ikke noget markant, og ikke noget der bør holde interesserede købere af grej fra øverste hylde væk.