Forleden skrev jeg om en trådløs oplader, jeg havde anskaffet mig. I virkeligheden var denne oplader ikke den egentlige grund til at jeg besøgte Powerbanken.dk's netbutik. Det var noget helt andet jeg var ude efter. Nemlig en lommelygte der kan lades op via et USB-stik. På den måde undgår jeg nemlig at skifte batterier manuelt, men kan oplade den på samme måde som jeg oplader mine andre trådløse enheder. Eksempelvis via en powerbank. Det er ganske enkelt genialt.

Solid til al slags vejr

Ligesom opladeren er lommelygten produceret af kinesiske Anker. Den bærer navnet "Anker LC90" og er noget af det vildeste jeg har set inden for lommelygter. Specielt størrelsen tage i betragtning. Den måler knap 16 cm i længden og har en diameter på 4 cm. Vægten er 177 gram. Den kan med andre ord nemt tages med og endda være i jakkelommen. Dog uden at den kan betegnes som decideret mini. Materialet er aluminium og lommelygten er vandtæt (IP65) og stødssikker, så den kan klare selv det hårdeste vejr.

900 lumen sikrer god oplysning

Men det er slet ikke størrelsen og holdbarheden der imponerer. Det gør derimod lysstyrken. Den er på afsindige 900 lumen. Jeg har aldrig set noget lignende. Selv om dagen kan den lyse et rum op og den kan ses flere hundrede meter væk. Lysstyrken svarer nogenlunde til en gammeldags glødepære på 65-70W. Det er meget i en lommelygte. Det er selvfølgelig helt urealistisk med så stor en glødepære og strømforbrug i en lommelygte, og den har da også LED-pærer i stedet. Det gør at den holder 6 timer på en opladning af batteriet der lyder på 3350 mAh ved 3,6V svarende til 12,06 Wh. Opladningen tager 5,5 timer. Selve pæren skulle holde til 50.000 timer.

5 lysfunktioner

Lommelygten har fem forskellige lysfunktioner. Tre af dem er almindeligt vedvarende lys i forskellig styrke. Man er altså ikke tvunget til at have fuld blus på hele tiden. Derudover er der en slags stroboskop-effekt, som er god hvis man vil tiltrække andres opmærksomhed. Aktiverer man den sidste funktion, begynder lygten af morse SOS. Jeg ved ikke hvor vild jeg er med den funktion. Der er i hvert fald risiko for at man kommer til at aktivere den uden at vide hvad blinkene betyder, hvilket næppe er ret smart. Ud over disse forskellige dysfunktioner kan man justere fokus på lyet.

Den ene lommelygte jeg behøver

Med Anker LC90 er jeg så godt som overbevist om at jeg har fundet den ene lommelygte jeg behøver i mit sortiment (borset fra en pandelampe). Den opfylder i hvert fald alle de krav jeg har til en lommelygte. Kraftig lysstyrke og nem opladning uden krav over særlige adaptere eller andet. Jeg bruger bare det jeg har i forvejen. Jeg har flere lommelygter i forvejen, men typisk er de løbet tør for batteri, når jeg skal bruge dem og jeg har aldrig batterier spå lager, så for mig har det været en must at den kan lades op direkte.

Anker LC90 kan eksempelvis købes hos Powrbanken.dk til 449 kr (link).