I alle de kommende iPhones vil Apple droppe Lightning-porten til fordel for en standard USB-C-port. Det skriver The Wall Street Journal. De fleste analytikere har ellers forudsagt at Lightning-porten ville forsvinde uden at blive erstattet af en ny, da Apple i stedet ville satse på trådløs opladning. The Wall Street Journals nye oplysninger om at Apple holder fast i en port - men altså skifter teknologi - er derfor ret kontroversielle.

Umiddelbart giver det ganske god mening at satse på en åben standard - og tilmed samme standard som Apple bruger i sine MacBooks og som de fleste andre mobilproducenter satser på. Før i tiden hvor der fandtes specielle iPhone-musikanlæg gav det mening for Apple at satse på sin egen standard, men idag hvor det meste foregår trådløst er den begrundelse væk. I stedet må det være samspillet med Apples andre produkter, der vægtes højest. Da Apple satser entydigt på USB-C i deres MacBooks giver det sig selv.

På den anden side virker et skifte underligt. Først og fremmest set i forhold til alle rygterne om trådløs opladning, der helt overflødiggør en fysisk ladeport. Det ene udelukker dog ikke det andet. Også i forhold til hele balladen om det manglende jack-stik i iPhone 7, virker et skifte underligt. De folk der tog Apple på ordet og købte et sæt hovedtelefoner med Lightning-stik, vil nok føle sig lidt snydt, hvis Apple så året efter dropper den ide igen.

De næste iPhones forventes lanceret til september, så der er stadig lang tid til og meget kan ske. Man skal i hvert fald ikke nødvendigvis tro på alle de oplysninger der kommer frem lige nu. Ofte er de jo decideret i modstrid med hinanden. The Wall Street Journal plejer dog at være i den troværdige ende af skalaen.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.