De mange millioner brugere af den Facebook-ejede WhatsApp kan nu glæde sig over at tjenesten får fuld end-to-end-kryptering. Det betyder at ens beskeder er krypteret hele vejen fra afsender til modtager. Tidligere galt det kun regulære tekst-beskeder, mens det nu gælder al kommunikation via tjenesten: Billeder, videoer og opkald.

Ideen er enkel. En kryptert besked kan kun læses af den person, den er sendt til. Hverken Facebook, myndigheder eller hackere kan se beskeden. Den er privat gennem hele kæden. Lige som når man snakker sammen ansigt til ansigt. Kryptering og dekryptering sker helt automatisk. Man skal med andre ikke foretage sig noget som helst.

Opdateringen af sikkerheden i WhatsApp kommer oven på balladen om de amerikanske myndigheders ønske om bagdøre i folks telefoner. Apple og flere andre har reageret ved at melde ud at de nu strammer sikkerheden, så det bliver endnu sværere at overvåge folks private kommunikation.

Hvor WhatsApp altså først nu indfører fuld end-to-end-krypterin, har det været standard på Apples konkurrerende iMessage-tjeneste siden lanceringen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.