WhatsApp annoncerer, at de dropper deres nuværende abonnementsløsning og gør appen helt gratis at bruge. Hidtil har det været sådan, at WhatsApp var gratis at bruge det første år, mens man herefter skulle betale $1 om året for at bruge tjenesten.

I 2014 købte Facebook WhatsApp, der med næsten 1 milliard brugere er verdens største besked-tjeneste, for mere end 100 milliarder kroner, uden af firmaet bag havde en holdbar forretningsplan. Udover en årlig afgift på $1 per bruger. Noget som Facebook altså nu dropper, fordi den netop var uholdbar.

Hvordan der så skal laves penge er lidt uklart. Ifølge selskabet vil det dog ikke ske ved traditionel annoncevisning. Da beskeder sendt med WhatsApp, i modsætning til beskeder sendt med Apples iMessage, ikke er krypteret fra bruger til bruger, har Facebook dog mulighed for at læse med på alt folk sender. Det er netop denne høstning af folks private oplysninger Facebook lever af og er gode til at omsætte til indtjening, så penge skal der nok komme i kassen så købet kan blive forrentet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.