Der er begyndt at dukke historier op, om folk der oplever af deres nye iPhone 6 - især Plus-modellen - er blevet bøjet af at have været i lommen. Selvom nogle af de sædvanlige Apple-kritiske medier får det til at lyde som om, at det er selve det at iPhonen ligger i lommen, der får den til at bøje, er det selvfølgelig ikke rigtigt. Den bøjer ikke af sig selv. Og vi aner faktisk ikke, hvad de er blevet udsat for. Har de fået et stød eller et hårdt tryk - vi ved det ikke.

Unbox Therapy besluttede at lave en uvidenskabelig stresstest på iPhone 6 Plus for at finde ud af hvor nemt den kan bøjes. Den kan bøjes med de bare næver, men der ser ud til at der bliver lagt godt med kræfter i. Se videoen ovenfor og bedøm selv om du vil lade iPhone 6 Plus blive i lommen.

Bøjningen sker selvfølgelig fordi iPhonen i lommen bliver udsat for et tryk. Det er set med tidligere iPhones også, og er derfor ikke noget nyt fænomen. At iPhone 6 er blevet større gør den dog mere udsat for tryk, og da den samtidig er blevet tyndere, er et eventuelt tryk mere fatalt. Løsningen er selvfølgelig at lade være med at have iPhonen i sin lomme, hvis man kan mærke at man trykker på den, når man eksempelvis sidder ned eller laver ting, hvor den kan få et slag eller stød. Og ja, så er vi tilbage ved debatten om, hvorvidt iPhonen er blevet for stor, når ikke den kan være sikkert i lommen.

Husk at sætte i forhold til de høje salgstal

Man skal også huske på, at med over 10 millioner solgte iPhones på en weekend - mere end langt de fleste smartphones sælger i hele deres levetid - vil der altid dukke nogle op med problemer. Så at der cirkulerer 10, 100 eller endda 10.000 iPhones med problemet, gør det ikke til et systematisk problem. Der findes intet produkt, der er solgt i 10 millioner eksemplarer uden at man kan finde fejl. Det ville faktisk være mærkeligt, hvis ikke der dukkede nogle få videoer og billeder op af fejlbehæftede iPhones. Det er ren statistik og man skal passe på med at gøre til en alt for stor historie. Husk perspektivet - og husk at mediernes dagsorden i dag ikke er at oplyse læserne, men at underholde. En video med en bøjet iPhone er meget mere underholdende, end at forklare læserne om alle de forbehold er skal tages, før man kan bruge informationen til noget som helst.

Apple er særligt udsat fordi de sælger så mange telefoner. Jo flere telefoner man sælger, desto større er sandsynligheden for, at der vil dukke nogle op med fejl på. Og i Apples tilfælde er de ekstra udsat på grund af deres position som den mest elskede og hadede producent på samme tid - det er der nemlig læsere i. Sidste år var temaet ridser - i år åbenbart bøjning.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.