Apples kommenende datacenter i Viborg bliver et af verdens største. Det bliver mere end tre gange så stort som Apples nuværende hoveddatacenter i North Carolina i USA.

Arealet bliver på hele 166.000 kvadratmeter. Det tal siger nok ikke så mange ret meget. Så vi har prøvet at finde noget at sammenligne med:

Vi tager den mest åbenlyse først. Journalister elsker denne måleenhed, når uforståelige ting skal visualiseres. Apples nye datacenter kommer til at fylde hvad der svarer til 30 fodboldbaner.

Er man landmand vil man nok nikke mere genkendende til 16,7 hektar. Det svarer til den størrelse en gennemsnitligt landbrug havde i slutningen af 1950'erne. I dag er det 61 hektar.

Byboere skal ikke give op her. Apples datacenter bliver omkring 50% støre end indkøbscentret Fields på Amager, Messecenter Herning eller Rosengårdcentret i Odense. Det bliver dobbelt så stort som Tivoli i København eller lige så stort som omtrent 2.000 3-værelses lejligheder.

Så er det vist gjort klart for de fleste - uanset om man så er bonderøv, hipster eller journalist - at Apples datacenter ved Viborg bliver ret stort, og at det bliver plads til pænt mange servere i den eller de bygninger.