Så kom endelig dagen, hvor Apples længe ventede iPad blev frigivet til folket. Nogle har ventet i køen siden fredag morgen, andre har ventet i flere år - om ikke i køen foran Apples butikker, så derhjemme foran skærmen. Vi danskere kommer til at vente endnu længere, med mindre vi da får en fra udlandet. Personligt, må jeg indrømme at det er med lidt blandede følelser, at jeg følger dagens begivenheder. Så tæt på, og så alligevel så langt væk. Man ville så gerne deltage i "festlighederne", men sådan skulle det ikke være. Det skal dog ikke afholde mig fra, at byde velkommen til iPaden.

Apple har på forhånd solgt omkring en halv million iPads i USA, så successen synes allerede opnået, inden nogen overhovedet har haft den mellem hænderne. Om den så viser sig at være så revolutionerende, som vi alle håber på vil kun tiden vise. Jeg tror dog på det.

Jeg kender personligt over 10 personer, der for 2 år siden aldrig ville så meget som overveje at købe en mac, hvis computeren skulle skiftes. I dag sidder de alle med netop en mac - og i dag ville ikke en af dem så meget som overveje at forlade mac igen. Se det er den måde succes skal måles på. Det handler ikke om at være fanboy eller fanatisk, men om at ens egne erfaringer aldrig lyver. Har man en gang oplevet glæden ved at, at hele går op i en højere enhed og virker i første forsøg, er man solgt. Det gælder for Apples, som det gælder for alle andre produkter. Sådan skal det være; man skal ikke vælge en produkt bare fordi alle andre gør - men man skal heller ikke fravælge et produkt fordi alle andre gør.

Med iPhonen har Apple fået fat i et helt nyt segment at brugere. Hvor det for bare 3-4 år siden var sjældent, at man støtte ind i en mac-bruger, er det i dag helt almindeligt. Apple har i den grad ramt plet, når det gælder hvad en helt almindelig gennemsnitlig person bruger en computer til. Folk er trætte af fnidder, ting der virker uforståelige eller slet ikke virker, og ting der gør os til slaver af teknologien i stedet for omvendt. Med Apple kan man rent faktisk bruge en computer uden at skulle have en teknisk eksamen. Bevares, der er mange ting iPaden ikke kan, men det er der rigtig mange folk, der er glade for. For Apple gør det jo meget godt, når det handler om at lave software med de funktioner helt almindelige mennesker har brug for.

I vores moderne samfund er der uendelige informationer, vi skal tage stilling til hele tiden. Det handler ikke om at vælge, men om at fravælge. Google gør det for os, når vi søger på nettet; ofte er der et par millioner hits på et søgeord, men Google har heldigvis fundet ud af, hvilke 3-5 sider der er de bedste i forhold til det, vi leder efter. Det er blandt andet derfor Google er blevet en succes; de har haft modet til at prioritere i informationsstrømmen, og vi har haft modet til at stole på at Google ved bedst, hvilket sparer os for enormt meget tid. På samme måde har Apple haft modet til at lave en enhed, hvor de 99% mest uvæsentlige ting er skåret væk. Hvis vi har modet til at stole på Apple vil vi til gengæld opleve, at resten virker som en drøm. Væk med 117 trial-versioner af alt muligt software ingen bruger alligevel, væk med virus-advarsler i tide og utide og væk med konfiguration som selv den mest garvede bruger knap forstår. Velkommen til en prioriteret enkelthed, som umiddelbart virker som det rigtige. Velkommen til en renvasket tavle fyldt med muligheder og drømme. Velkommen til iPad.