Java er et programmeringssprog der udmærker sig ved at være platformauafhængigt. Så længe en platform understøtter Java, kan man afvikle Java-programmer direkte. Typisk sker det i form af en plugin. Enten ti en browser eller til styresystemet i sig selv.

Der hvor man typisk støder på Java er via Java-applets der afvikles i en netbrowser. Eksempelvis var Nem-ID i starten baseret på Java og krævede derfor en Java-plugin til ens browser. I og for sig ganske smart, da samme program så umiddelbart kan anvendes på tværs af platforme. Der er dog også en del ulemper forbundet med dette, hvilket dog ikke er målet for denne artikel er diskutere.

I stedet skal vi besvare det helt enkle spørgsmål om iOS og dermed iPhonen og iPaden understøtter Java. Svaret er meget enkelt: Nej, iPhonen og iPaden understøtter ikke Java. Netop dette er en af ulemperne, ved at Nem ID valgte at kræve et Java-plugin for at virke.

Der er flere grunde til at Apple har fravalgt at understøtte Java i iOS. Skal man koge det helt ned handler det om sikkerhed og ydelse. Java er den største kilde til sikkerhedsproblemer på computere, og ved ikke at understøtte Java på mobile enheder, har Apple effektivt hævet sikkerheden markant.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.