Udviklingen af Apples smartbriller (kaldet Apple Glass) nærmer sig nu det man kalder Engineering Verification Test (EVT). Det vil sige første stadie efter det egentlige prototypestadie. Det skriver DigiTimes, der citerer kilder i elektronikbranchen. Apple har netop færdiggjort anden fase i prototypedesignet og nu venter en tredje og sidste fase, inden Apple går videre til EVT-fasen. Det ligger "nogle få" måneder fremme i tiden ifølge kilderne. Apples fokus skulle lige nu være på brillernes batteritid og vægt.

I EVT-fasen begynder det at blive rigtigt interessant. I denne fase er formålet at finde ud af, om produktet virker og lever op til de krav man har fastsat både funktionelt og teknisk. Det er her ingeniørernes arbejde skal evalueres. Det endelige design bliver også låst fast i denne fase. Dette kræver tusindevis af testeksemplarer, og derfor skal der mere til end prototypeproduktion af enkelteksemplarer.

Når det tekniske er på plads, og EVT-fasen er overstået går man ind i den såkaldte Design Verification Test-fase, der som navnet siger handler om at teste det færdige design. Her bliver brillerne udsat for samme forhold som i regulær brug. Denne fase er typisk den mest komplicerede, og den der tager længst tid. Sidste fase er Production Validation Test, hvor problemer og udfordringer forbundet med masseproduktion af produktet skal løses.

Umiddelbart går der altså stadig noget tid før Apple Glass er klar til lancering. Men lanceringstidspunktet nærmer sig nu, og det er ikke helt umuligt at vi får dem at se inden for 12 måneder.