En af de meget få ulemper ved Apples skifte til Arm-arkitektur i Mac'en er, at man ikke umiddelbart kan installere Windows på den. Windows findes godt nok i en Arm-udgave til Microsofts Surface-tablet, men det er ikke en udgave, som man kan købe og installere særskilt. Endnu i hvert fald, for det kan meget vel gå hen og ske snart.

Allerede nu er det lykkedes en udvikler at få tingene til at fungere. Han har installeret et såkaldt "Windows ARM64 Insider Preview" på sin M1-Mac via QEMU, en open-source virtualiseringsapp. Det bliver hurtigt lidt teknisk, men pointen er at det fungerer og at det fungerer rigtigt godt. Det vil sige med høj ydelse. Arm-udgaven af Windows kan endda afvikle x86-apps ret fornuftigt.

Selvfølgelig er der en del ting, der skal styr på, men som udgangspunkt kan Apples M1-computere altså afvikle Arm-udgaven af Windows. Kommer Microsoft selv ud af busken, bliver det rigtigt godt.

Hvis du vil mere end i det tekniske, så læs videre her.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.