I den seneste betaudgave af tvOS 14.5 er der blevet fundet kode, der viser, at Apple har tilføjet FaceTime- og iMessage-frameworks. Det betyder med andre ord, at man vil kunne bruge sit Apple TV til at foretage FaceTime-samtaler med. Men da Apple TV ikke har indbygget kamera, kræver det enten, at Apple lancerer en ny Apple TV med kamera, eller at man på en eller anden måde bruger kameraet i sin iPhone eller iPad til formålet.

Som et lille kuriosum bliver der i TV-serien Servant, der kører på Apples streamingtjeneste Apple TV+, ofte brugt Facetime på et TV. Noget der ikke kan lade sig gøre i øjeblikket uden en hel del krumspring, som familien i TV-serien helt sikkert ikke har gjort brug af. Det fungerer bare. Selvfølgelig er der kunstneriske friheder i fiktionsserier, men alligevel giver det måske et lille hint om, hvad vi kan forvente os.

Også til HomePod

Og det stopper ikke her. tvOS er nemlig basis for HomePod-højttalerens firmware. Tidligere brugte Apple er særlig udgave af iOS i HomePoden, men i april sidste år begyndte Apple at bruge tvOS som basis. I sidste ende er watchOS, tvOS og HomePodens firmware alle varianter af iOS, men optimeret til forskellige enheder med hver deres grænseflade etc. Og her benytter Apple altså tvOS i HomePoden. Det betyder, at når Apple tilføjer funktionalitet til tvOS, i dette tilfælde FaceTime, så får HomePod samme funktionalitet. Dermed selvfølgelig ikke sagt, at Apple vil bruge den til noget i det givne produkt. Omvendt er det underligt aktivt at tilføje software-frameworks, hvis ikke de skal bruges til noget. Der er da også nye rygter om, at Apple vil lancere end HomePod med skærm og kamera.