Apple oplyser, at direktøren for medicinalgiganten Johnson & Johnson, Alex Gorsky, har fået plads i Apples bestyrelse. Apples topchef Tim Cook kalder Gorsky en 'visionær inden for sundhedsindustrien', og siger at Apple vil få fordele af Gorskys ekspertise.

Gorskys indtræden i Apples bestyrelse er et klart signal om, at Apples interesse i produkter til personlig sundhed, så som Apple Watch, er kommet for at blive - og endda nok vil vokse i de kommende år.

Både Cook og Gorsky selv glæder sig til samarbejdet, og i det hele taget virker Apple meget begejstrede. En stor del af Apples pressemeddelse handler om Gorskys meritter i den amerikanske hær, samt hans arbejde for inklusion og diversitet. Det lyder jo alt sammen meget godt, men Apple 'glemmer' også at nævne nogle af de andre ting Gorsky har været involveret i de seneste år.

Hvem er det, Apple nu byder op til dans?

Johnson & Johnson er et gigantisk konglomerat i medicinindustrien, og fremstiller udover medicin også medicinsk udstyr og husholdningsprodukter. De står bag hundredevis af mærkevarer, og har mere end 250 datterselskaber i 60 lande. Hovedkontoret ligger i USA.

I Danmark er navnet 'Johnson & Johnson' nok mest forbundet med deres Corona-vaccine, der blev trukket fra det danske vaccinationsprogram efter rapporter om risiko for blodpropper.

Vaccineproblemerne er dog intet imod det stormvejr Johnson & Johnson er havnet i i hjemlandet. Her er selskabet blevet sagsøgt af tusindevis af kræftramte kvinder, der beskylder firmaet for at have solgt babypulver indeholdene asbest, der kan være kræftfremkaldende. De første sager er afgjort, og har generelt kastet gigantiske erstatninger af sig. Johnson & Johnsons svar har været at flytte ansvaret over i et nyt selskab, som de så har ladet gå konkurs.

Du bestemmer selv hvad der vægter højest

Pointen her er, at Apple helt sikkert får en mand med stor viden og et kæmpe netværk på et område, hvor Apple ser muligheder for vækst de kommende år, men altså samtidig begynder at samarbejde med folk fra virksomheder, der kender - og ikke er blege for at benytte - de mest beskidte tricks fra bogen, når det handler om at skovle milliarder ind. Og løbe fra ansvaret, når det brænder på.

De fleste Apple-brugere er nok ligeglade, bare Apple leverer varen. Andre vil måske lige synke en gang ekstra, næste gang Tim Cook står og snakker om ansvarlighed. Og så er der selvfølgelig dem, der mener at Apple sagtes kan holde den moralske fane højt trods enkelte brådne kar i selskabet. Heldigvis er der plads til, at vi hver i sær selv bestemmer, hvad der vægter højest, når vi skal købe nyt elektronik.

Personligt har jeg efterhånden lært, at når store virksomheder udsender pressemeddelelser, så er det mest interessante ofte det de udelader, snarere end det de skriver.