Køber du en iPhone til efteråret, vil du kunne tilslutte to hovedtelefoner via Bluetooth på samme tid. I hvert fald hvis de seneste rygtet fra Mac Otakara viser sig at holde stik. De har fået oplysningerne fra Apples logistikkæde, der også fortæller at funktionen bliver identisk med en lignende funktion i Samsungs nye telefoner.

Ideen med Dual Bluetooth Audio, som man kalder det, er dels at kunne deles om musik eller film i to sæt hovedtelefoner men også at kunne tilslutte flere Bluetooth-højttalere, hvis man skal spille op til fest etc. Man kan selvfølgelig også kombinere et sæt hovedtelefoner og en højttaler. Det sidste kan eksempelvis bruges i en bil, hvor føreren får vejvisning via hovedtelefoner mens resten af bilen hører musik.

Allerede i dag kan iPhonen være koblet til flere enheder på samme tid. Eksempelvis et Apple Watch og en højttaler. Men man kan kun overføre lyd til én enhed af gangen. Med mindre man bruger AirPlay 2, men det er jo en anden sag.

Funktionen er en del af Blutooth 5-standarden, som ikke kræver ny hardware, så i princippet kan også ældre iPhones få favn af det via en softwareopdatering. Medmindre Apple har udviklet sin egen løsning med en særskilt chip, hvilket meget vel kunne være tilfældet.

De nye iPhones forventes lanceret til september. Kommer funktionen via en opdatering til iOS behøver vi ikke vente så længe, da Apple præsenterer iOS 13 i starten af næste måned, når den årlige udvikletkonference, WWDC, går i gang.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.