For nylig skrev jeg om, hvordan man med appen Genveje kan oprette en widget til hjemmeskærmen med ens favoritter, så de er nemt tilgængelige. En lignende fremgangsmåde kan bruges til at udskifte de forskellige apps' ikoner med ikoner helt efter eget valg. Det er en smule omstændigt og der er et par ulemper ved metoden, men kan man leve med det, så får man fordelen af en iPhone, der ikke ligner alle andres.

Jeg vil ikke gå helt ned i detaljen med, men blot skitsere fremgangsmåden. Ved du hvordan appen Genveje fungerer, burde det ikke være et problem at få det til at virke.

Metoden går ud på, at lave en genvej, der åbner en given app og samtidig udnytte, at man selv kan vælge hvilket ikon, der skal vises for denne genvej. Den største ulempe er, at når man trykker på ikonet, så åbner appen Genveje kortvarigt inden den rigtige app åbner. Det er metodens natur, da man jo netop bruger en genvej. Derudover understøtter den ikke notifikationsbadges, det vil sige de små røde cirkler, hvori der står et nummer, for eksempel med antal ulæste emails etc.

Bemærk, at du selvfølgelig skal have et ikon, du vil bruge. Du kan sikkert finde nogle på nettet, ellers kan du tegne dine egne, bruge et foto etc. Der er også nogle inkluderede såkaldte glyfs, du kan bruge - det har jeg gjort i eksemplet på billedet øverst.

Sådan udskifter du app-ikoner på iPhonen med dine helt egne

  1. Åbn appen Genveje og tilføj en ny genvej ved at trykke på plus-knappen øverst.
  2. Tryk på "Tilføj handling" og brug søgefeltet til at finde "Åbn app".
  3. Vælg hvilken app der skal åbnes.
  4. Tryk på de tre prikker i øverste højre hjørne og dernæst "Føj til hjemmeskærm".
  5. Nu kan du ændre navnet og ikonet.
  6. Tryk "Tilføj" og dernæst "OK".

Nu er ligger din nye genvej på hjemmeskærmen. Nu skal du så bare fjerne det gamle ikon. Det gør du ved at flytte appen over i Appbibliotekt. Du skal ikke slette appen. Det er vigtigt. Bare flyt den væk fra hjemmeskærmen og over i Appbiblioteket eller gem den væk på sidste side, i en mappe etc.

Sværere er det ikke.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.