Har du en iPhone er du sikkert stødt på iOS' indbyggede energibesparende funktion. Man får en påmindelse om at slå funktionen til, når batteriet når ned på 20%, og hvis ikke man gøre det får man yderligere en påmindelse ved 10%. Det er også muligt at slå tilstanden til manuelt, uanset hvad batteriet står på.

Med den energibesparende tilstand slået til nedsættes skærmens lysstyrke og baggrundsaktivitet som overførsel af emails og andre ting stoppes for at spare på energien. Den batteribesparende tilstand fastholdes indtil batteriet bliver opladt til mere end 80%, hvorefter den automatisk bliver slået fra igen.

Slår fra af sig selv

Den energibesparende tilstand giver altså helt generelt længere batteritid på en opladning. Derfor kunne man måske også ønske sig, at den var slået til permanent. Det kan bare ikke umiddelbart lade sig gøre. For selvom man slår den til manuelt, bliver den automatisk slået fra igen, når batteriet når over 80%. Det betyder, at man skal slå funktionen til manuelt hver eneste gang iPhonen er blevet ladet op.

Der findes dog en måde, der gør, at man i praksis alligevel kan have funktionen slået til altid. Tricket er at bruge Genveje-appen og lave en genvej, der automatisk slår den energibesparende funktion til, når batteriet falder til under 100%.

Sådan gør du

Du skal lave en automatisering, der holder øje med batteriniveauet, og slår den energibesparende funktion til, når det falder til under 100%.

  1. Start med at åbne appen Genveje.
  2. Tryk på "Automatisering" i menuen nederst og opret en ny personlig automatisering.
  3. Scroll ned og tryk på "Batteriniveau".
  4. Vælg "Falder til under 100%", eller hvilken grænse du ønsker skal slå funktionen til, og tryk på "Næste".
  5. Nu skal du vælge hvilke handling der skal udføres, når batteroet falder under den indstillede grænse. Tryk på "Tilføj handling" og søg efter "Indstil energibesparende funktion". Tryk på den.
  6. Tryk på "Næste".
  7. Slå "Spørg inden afvikling". Bekræft og tryk på "OK".

Nu vil din iPhone automatisk slå energibesparende tilstand til, når batteriet falder til under 100%. Bemærk, at det med at falde skal tages bogstaveligt. Det er altså ændringen fra 100% til 99%, der trigger automatiseringen og ikke det at niveauet er under 100% i sig selv. Det kræver med andre ord, at iPhonen oplades til 100%, så det kan falde til 99% for at det virker.

Bonustip: Du kan på tilsvarende vis lave andre automatiseringer som at iPhonen slår energibesparende tilstand til, når du sætter den til opladning og slår den fra, når du tager den fra opladning etc. Dette gør opladningen en smule hurtigere. Kig på mulighederne og se om du ikke kan bruge det til noget fornuftigt.