iCloud Drive er Apples tjeneste til at gemme dokumenter og andre filer i skyen. Derved er der adgang til filerne fra alle ens enheder. Bruger du Apple produkter som iPhone eller Mac ved du selvfølgelig dette, og du ved sikkert også at iCloud Drive integrerer ubesværet med enhederne.

På Mac finder man iCloud Drive i Finder på lige fod med alle ens andre filer. På iOS-enhederne foregår det via den dedikerede app Arkiver. Men hvad nu, hvis man også bruger en computer med Windows, kan man så stadig få adgang til Apples tjeneste? Ja, det kan man sagtens. Og jeg skal nok vise dig hvordan.

Webadgang

Det ene mulighed, til at få adgang til filerne i iCloud Drive på en Windows-pc, er at bruge iCloud.com, altså Apples hjemmesideadgang til tjenesten. Den virker på alle enheder på tværs af producenter og har blandt andet den fordel, at du kan bruge den til at få adgang til dine filer på offentlige computere uden at skulle installere apps. Bare husk at logge ud, når du er færdig. Ulempen er, at du via hjemmesiden downloader og uploader filer manuelt og dermed går glip at muligheden for synkronisering.

Den rigtigt måde at gøre det på er, at installere Apples dedikerede Windows-app. Den giver som bonus også adgang til de andre funktioner i iCloud udover filadgang.

Sådan får du adgang til filer i iCloud Drive fra din Windows-computer

  1. Start med at hente og installere iCloud til Windows. Du kan hente appen hos Apple (link).
  2. Når appen er installeret, skal du åbne den (brug Windows' søgefunktion i bunden og søg på"iCloud").
  3. Første gang bliver du bedt om at logge ind med dit Apple ID. Gør det.
  4. Når du er logget ind skal du sørge for at der er markering ud fra "iCloud Drive". Hvis ikke, så kryds det af og godkend.

Nu er du sådan set færdig med opsætningen. Fremover kan du finde iCloud Drive i "Min Computer" på lige fod med alle dine andre filer.